Šeik Mansour prvi put nakon 13 godina dolazi da gleda Manchester City uživo

Posljednji put pratio meč 2010.

Šeik Mansour prvi put nakon 13 godina dolazi da gleda Manchester City uživo

Edmir Škorić

Šeik Mansour, vlasnik Manchester Cityja, nije gledao nijednu nogometnu utakmicu uživo posljednjih 13 godina. Nije ga bilo ni u finalu 2021. protiv Chelseaja igranom u Portu.

Večeras od 21 sat igra se veliko finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera. Duel u Istanbulu počinje u 21 sat, a ovo će biti tek druga utakmica na kojoj će Šeik Mansour gledati uživo City otkako je preuzeo engleski klub 2008. godine.

Mansour, kojem će društvo na tribinama praviti predsjednik kluba Khaldoon al-Mubarak, koji je puno češće na utakmicama Cityja, nije bio na utakmici trinaest godina, a posljednji put je Građane gledao 2010. godine u 3:0 pobjedi nad Liverpoolom. Bilo je to malo prije nego će Edin Džeko iz Wolfsburga doći u Manchester City.

Mansour je kupio klub 2008. i od tada ga učinio jednim od vodećih u Evropi, s više od milijardu eura potrošenih na transfere koji su donijeli sedam titula Premier lige, tri FA kupa, šest Liga kupova i plasmane u Ligu prvaka bez prekid od 2012. godine.

City je igrao 2016. godine polufinale, zatim finale koje je izgubio od Chelseaja 2021. godine, a sada napokon žele da budu prvaci Evrope i ukazala im se zaista dobra prilika, iako će svakako igrači Intera učiniti sve da oni budu ti koji će podići pehar Lige prvaka.

Oglasi

City bi mogao do triplete jer je prethodno u sezoni osvojio Premier ligu, te je nedavno osvojio i FA kup nakon što je pobijedio Manchester United u finalu na Wembleyju.

"Znamo koliko je ovo takmičenje važno. Ne mogu da kontrolišem mišljenje ljudi, moramo se fokusirati na ono što moramo da uradimo. Vidjeli smo dovoljno utakmica Intera da znamo s čime imamo posla. Na kraju, to je fudbalska utakmica", rekao je Pep Guardiola u najavi meča s Interom.

"To je definitivno san, apsolutno. Da biste postigli određene stvari morate uvijek imati pravu proporciju opsesije, želje. Opsesija je pozitivna riječ. To je san za sve nas".

Još uvijek se naravno ne znaju sastavi, ali pretpostavlja se da će Edin Džeko večeras startati za Inter ispred Romelua Lukakua.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sastav Nerazzurra za večerašnje finale trebao bi izgledati ovako: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Dimarco, Barella, Brozović, Čalhanoglu, Lautaro i Džeko.

City bi u večerašnjem meču trebao izaći u ovom sastavu: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Rodri, Stones, Silva, Grealish, Gundogan, De Bruyne, Haaland.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti