Silajdžija skrenuo pažnju na sebe: Pružao sam maksimum svaki trening i svaku utakmicu

Opravdao očekivanja u dresu Vezira

Silajdžija skrenuo pažnju na sebe: Pružao sam maksimum svaki trening i svaku utakmicu

S. Mlaćo

U redovima NK Travnik zadovoljni su polusezonom. Veziri su se vratili u Prvu ligu FBiH, te na zimsku pauzu odlaze sa šestog mjesta.

Prikazivali su dopadljivu igru, veoma otvorenu, te nerijetko i dobijali pohvale protivničkih ekipa.

Adnan Čorbo je stvorio sjajnu atmosferu u svlačionici, a na partijama na terenu istakao se desni bek Samir Silajdžija.

"Šesto mjesto je odličan rezultat za nas. Mlada smo ekipa sa par iskusnih pojedinaca, a na početku priprema je malo ko vjerovao u nas. Naporno smo radili i trenirali, bili prava klapa i a smo imali više sreće u par utakmica pozicija bi bila znatno bolja", priča Silajdžija za SportSport.ba.

Opravdao je povjerenje stručnog štaba i bio sigurna uzdanica trenera Čorbe. Uz 14 nastupa dodao je tri asistencije.

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek može bolje. Odigrao sam 14 utakmica, radio sam odlično i vrijedno tokom cijele polusezone i davao svoj maksimum na svakoj utakmici i svakom treningu".

Sada slijedi pauza, a njegovi trenutni planovi vezani za Vezire. Ipak, svjestan je da je dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe.

"Zimska pauza je baš duga. Vezan sam za Travnik, a da li će šta promijeniti zaista ne znam. Na meni je da radim, pa ćemo vidjeti da li će biti kakvih promjena po tom pitanju".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posebno je istakao dvije utakmice ove polusezone.

"Sve utakmice smo odigrali sa velikom dozom hrabrosti, drukčije nismo ni znali. Mlada smo ekipa, željna dokazivanja, a šef Adnan Čorbo sa svojim pomoćnicima zaista je sve odlično sklopio i bili smo prava klapa. U par utakmica nismo imali sreće, a po meni najbolja naša utakmica je bila protiv Rudara (0:0). Ipak, ostaje žal za velikim brojem propuštenih prilika... Također, izdvojio bi utakmicu u Sarajevu protiv Olimpika gdje smo izgubili u posljednjim sekundama. Igrali smo i tada hrabro, stvorili veliki broj šansi, no sreća nije bila naš saveznik", dodao je prvotimac Vezira Samir Silajdžija na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi