Simbol Napolija napušta klub nakon 12 godina

Marek Hamšik seli u Kinu

Simbol Napolija napušta klub nakon 12 godina

Fudbaler i kapiten Napolija Marek Hamšik najvjerovatnije će napustiti ovaj klub u narednih nekoliko sedmica.

Ovaj 31-godišnji Slovak ima nekoliko finansijski jakih ponuda iz Kine, pa nije isključeno da do kraja februara ostvari prvi transfer nakon 2007. godine kada je u Napoli stigao iz Brescije.

U Kini prelazni rok važi do 28. februara, pa bi do tada trebao biti realizovan Hamšikov transfer. U kojem će klubu Slovan nastaviti karijeru, za sada, nije poznato.

Neke informacije iz Italije govore da je za Hamšika zainteresovan Guangzhou R&F, koji je navodno spreman platiti 30 miliona obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marek Hamšik ove sezone nije toliko standardan kod Carla Ancelottija, pa su špekulacije o napuštanju San Paola bile sve glasnije. Navodno je i 31-godišnji ofanzivni veznjak procijenio da je došlo pravo vrijeme za rastanak, te o tome obavijestio rukovodstvo svog kluba.

Inače, Marek Hamšik je živa legenda Napolija jer je rekorder po broju nastupa i golova za klub za koji je svojevremeno nastupao i veliki Diego Armando Maradona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi