Šta Sjeverna Irska priprema večeras na Grbavici?
Foto - EPA

Spremni su na sve

Šta Sjeverna Irska priprema večeras na Grbavici?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske večeras će na Grbavici gostovati selekciji Bosne i Hercegovine u polufinalnom susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ono što je jasno je to da ova selekcija nije došla turistički u glavni grad Bosne i Hercegovine. Oni večeras na Grbavici žele iznenaditi Zmajeve i pobijediti.

Selektor Ian Baraclough je za medije u svojoj zemlji govorio o večerašnjem meču i uvjeren je da će njegova selekcija proći dalje. Najavio je i kako to namjerava učiniti.

"Najbolji smo kada uspijemo protivnika natjerati da radi stvari koje ne voli. Imamo igrače koji mogu trčati, koji su puni energije i snage i to će nam dobro doći da ih napadnemo."

"Čak 13 ovih fudbalera je igralo na Euru. Navikli su igrati ovakve utakmice, a negativna iskustva iz dvomeča sa Švicarskom u prošlom baražu nam mogu itekako biti od pomoći. Igrači ne žele osjetiti takvu bol više. Imaju nezavršena posla", ističe Baraclough i dodaje:

"Kada ste tako blizu plasmana na veliko takmičenje ne želite ponovo osjetiti razočarenje. Znati kakav je taj osjećaj i imati iskustvo poraza iz takvih utakmica vam daje barem još 10 procenata više snage."

Maksimalno spremni dočekuju ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Igrači znaju da bi jedna greška ili jedan genijalan potez mogli odlučiti ovaj meč. Radili smo na prekidima na obje strane terene, te na određenim dijelovima terena. Ulog je veliki, a mi želimo na Euro", poručio je selektor Sjeverne Irske.

Mozzart van nudi sjajnu kvotu na pobjedu Bosne i Hercegovine. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Tarik_
Vi koji idete na Grbavicu ostavite svaku nadu
7 0
Arnel925
Oni idu na to da zabiju jedan gol i onda postave autobus ispred gola. Mi moramo biti konkretni, igrati brzo i individualno biti jaki i probati na taj način probiti odbranu na dribling, dva. Jer od noge do noge teško se igra protiv ovako tvrdi ekipa.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.