Dok bude fudbala pričat će se o dešavanjima u nadoknadi meča Slavije i Sparte u Pragu

Nevjerovatna završnica: Od 2:0 do 1:1

Dok bude fudbala pričat će se o dešavanjima u nadoknadi meča Slavije i Sparte u Pragu

M. Šljivak

Nevjerovatna drama dešavala se večeras u najvećem derbiju češkog fudbala između Slavije i Sparte. Završilo je 1:1 uz nevjerovatne scene u sudijskoj nadoknadi.

Slavia je u velikom praškom derbiju ugostila Spartu. Ovaj derbi je završen bez pobjednika i to u završnici kakva se ne pamti.

Domaći tim je do prednosti stigao u 58. minuti pogotkom Jurecke s bijele tačke. Ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do nadoknade koja je donijela nevjericu za ljubitelje fudbala.

Igrala se 97. minuta kada je nakon kontre Chytil postigao gol za 2:0. Sve je eksplodiralo, nastalo je veliko slavlje domaćih navijača, ali zatim reaguje VAR.

Sudija Ladislav Szikszay je ustanovio igranje rukom jednog od igrača Slavije u napadu Sparte koji je prethodio kontri i golu. Poništio je gol i pokazao je na penal za Spartu.

Oglasi

Odgovornost u 10. minuti nadoknade preuzima Lukas Haraslin. Slovački fudbaler zabija za 1:1 i zatim proslavlja gol u stilu Lionela Messija skidanjem dresa i pokazivanjem publici.

Veliki derbi donio je ozbiljnu žestinu na terenu. Sudija je pokazao čak 11 žutih i dva direktna crvena kartona.

Na kraju je derbi završen na način kakav nikad ranije nije. Viđene su zaista nestvarne scene i ovaj derbi će se itekako pamtiti.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Sparta je aktuelni prvak i tim s najviše titula (13) otkako je Češka neovisna od Slovačke. Slavia ima sedam titula.

Top Komentari

E.Car
Sta je ovdje nevjerovatno!!! Ispravno sudija odlučio!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi