Noć potpune katastrofe za Dinamo: Hrvatski prvak deklasiran u Pragu!
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Modri moraju u Konferencijsku ligu

Noć potpune katastrofe za Dinamo: Hrvatski prvak deklasiran u Pragu!

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo poražen je večeras u Pragu od Sparte s 4:1 i sezonu će nastaviti u Konferencijskoj ligi, dok češki velikan ide u grupnu fazu Evropske lige

Dinamo je u Prag donio dva gola prednosti iz prvog meča (3:1), no to timu Sergeja Jakirovića nije značilo previše jer su večeras potpuno razbijeni i neće igrati Evropsku ligu.

Već nakon dvije minute igre Sparta je povela. Lukaš Haraslin koristi lošu reakciju odbrane Dinama i postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Loše su Modri izgledali na terenu u prvom dijelu. Odbrana je djelovala poprilično izgubljeno, a u 24. minuti meča kažnjena je još jedna greška. Defanzivni dio odbrane zagrebačkog tima nije postojao, a to Sorensen koristi i zabija za 2:0.

Iako je šansi za promjenu rezultata bilo još na odmor se otišlo rezultatom 2:0, a Sergej Jakirović je na otvaranju drugog poluvremena odlučio napraviti određene rokade unutar tima.

Oglasi

Dinamo prvi prijeti u nastavku. U 56. minuti veliku šansu ima Ljubičić, brani golman Sparte.

A onda u 67. minuti Sparta dolazi do trećeg gola. Filip Panak šalje loptu u mrežu pored uspavane odbrane gostiju za 3:0.

Mogao je domaći tim i do četvrtog gola. Zeleny je u 69. minuti promašio veliku šansu i za to je kazna stigla dvije minute kasnije. Baturina pravi dar-mar po odbrani Sparte i zabija za 3:1.

Bilo je potom uzbuđena pred golom Sparte koja nisu donijela promjenu rezultata. Domaći tim je sečekao kontru iz koje u 87. minuti dolazi do gola i prolaska u Evropsku ligu.

Victor Olatunji je otresao s leđa Boška Šutala, golman Nevistić nije krenuo na njega i napadač Sparte zabija za 4:1 i odvodi svoj tim u Evropsku ligu.

Dinamo će morati da se zadovolji plasmanom u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga:

Sparta - Dinamo 4:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
Svaka cast Jakirovicu bas ih je podigao iz pepela ????
4 0
Bajernovac
Ovako ce i Svinki proci
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi