Sloboda u drugom poluvremenu srušila Krupu!

Velika pobjeda Tuzlaka

Sloboda u drugom poluvremenu srušila Krupu!

S. Grebović

Sloboda je u okviru 18. kola Premijer lige BiH ugostila Krupu i nanijela joj poraz rezultatom 2:0.

Sami početak meča nije donio nikakva uzbuđenja, a onda u 10. minuti umalo hladan tuš za domaće.

Nakon centaršuta Galića glavom je pokušao Nikolić, ali je prečka spasila bila saveznik Tuzlaka. Tri minuta kasnije Sloboda uzvraća, doduše ne toliko opasno. Udarac Kurtalića ide visoko preko gola gostiju.

Sloboda u 23. minuti prijeti istom mjerom. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Predragovića koji se spetljao, ali ipak lopta nekako dolazi do Tomaševića koji bez puno razmišljanja šutira i pogađa prečku.

Do kraja prvog dijela igre uzbuđenja nije bilo pa se na pauzu otišlo sa početnih 0:0.

Nastavak meča pripao je gostima iz Krupe koji su zaprijetili u dva navrata preko Palića i Modića, ali se Golubović nije dao prevariti. I kako to obično biva, uslijedila je kazna za promašaje.

Uzelac je sjajno skočio i loptu glavom spustio Dž. Beganoviću koji pogađa iz velike gužve za veliku radost svoje ekipe!

Nakon gola Slobode opao je tempo igre, a gosti nisu našli načina kako da ugroze gol Tuzlaka. 

U 85. minuti jednu dubinsku loptu je lijepo primio Tomašević i izašao ispred Kolaka, ovaj ga ruši, a arbitar pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Said Husejinović koji je tako  zapečetio sudbinu Krupe danas u Tuzli pogodivši za konačnih 2:0.

Premijer liga BiH, 18. kolo

Sloboda - Krupa 2:0

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Osmić, Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Maksimović, Mandić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Pobjeda sezone i ujedno opstanak u društvu najboljih, sada je nedostižnih 12 bodova. Cilj ispunjen, samo može biti bolje u nastavku, bravo Slobodo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi