Došao je i taj dan: Sloboda napokon pobijedila!

Leotar pao na Tušnju

Došao je i taj dan: Sloboda napokon pobijedila!

E. Škorić

Nakon dugo vremena nogometaši Slobode ostvarili su pobjedu, pošto su danas na dobro popunjenom Tušnju pobijedili Leotar s 1:0.

Sloboda je na pobjedu čekala još od sredine oktobra prošle godine, kada je s 3:0 bila bolja od Radnika. Uslijedila je nakon toga velika serija utakmica bez pobjede. Osvajali su Tuzlaci po bod, ali nikoga, izuzevši duela u prijateljskim mečevima, nisu uspjeli pobijediti, sve do danas.

Napokon su na Tušnju imali razloga za slavlje, a pobjedom nad gostima iz Trebinja napravili su dobar korak prema opstanku u ligi.

Leotar je na Tušanj stigao oslabljen i bez nekolicine ključnih igrača, ali pružio je jako dobar otpor, te se domaćin morao dobro namučiti da ostvari trijumf.

Gol odluke pao je u 39. minuti. Mladi i rezervni golman Trebinjaca Vukanović je pogriješio, lopta mu je ispala i došla do Veselinovića, koji postiže pogodak, a ujedno je to bilo jedini momenat kada se mreža danas na Tušnju zatresla.

Osim tog gola, skoro da nije bilo pravih prilika, iako je Sloboda bila konkretnija, opasnija i kvalitetnija na terenu od oslabljenog rivala. Sve nade gostiju nestale su u 85. minuti kada je isključen Rashid Chichba zbog dva žuta kartona.

Oglasi

Sloboda će ostati osma, sada ima 29 bodova, osam više od ekipa iz opasne zone, dok je Leotar samo tri boda "ugroženih" Radnika i Rudar Prijedora.

Slobodi sada slijedi gostovanje u Prijedoru, dok će Leotar imati još jedan težak ispit jer mu u goste stiže Velež.

Sloboda - Leotar 1:0

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Husejinović, Ramić, Beganović, Maksimović, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Karišik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Vukanović, Milović, Milić, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Krstovski, Čolić, Đurić, Perišić, Sekulović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
NIKO NIKO SAMO SLOBODA
7 3
omer
I da ne bjese te greske golmana Leotara, ostalo bi 0:0 i crna serija Slobode bi bila nastavljena. Sreca ih je pogledala ovoga puta.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi