Slobodi tri ogromna boda protiv Mladosti

Važan trijumf Tuzlaka

Slobodi tri ogromna boda protiv Mladosti

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je na Tušnju u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala Mladost Doboj Kakanj sa 1:0 i došla je do velika tri boda u borbi za ostanak.

Poprilično dosadno prvo poluvrijeme viđeno je na Tušnju. Nije tu bilo nekih većih šansi, ali smo ipak vidjeli jedan pogodak.

Sloboda je od prve minute bila bolji rival. Imali su posjed lopte, ali nije bilo tog završnog pasa ili udarca prema golu Mladosti.

Ipak, u 33. minuti Tuzlaci stižu do prednosti. Amar Beganović ubacuje za Fedora Predragovića koji preciznim udarcem matira Velića za prednost od 1:0.

I nakon vodećeg gola Sloboda je bolji rival na Tušnju. Međutim, šansi do kraja prvog dijela nije bilo i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Sloboda je i u nastavku bolji tim. Iskusni Said Husejinović posebno je bio raspoložen, a u 55. minuti je dobro zaprijetio golu gostiju, Velić to brani.

Oglasi

Gosti deset minuta kasnije ostaju sa igračem manje. Isključen je Šarić, a Sloboda je nastavila sa igrom kao i u prethodnom dijelu meča.

Novu veliku šanu domaći propuštau u 70. minuti. Maksimović dobro šutira, ali Velić odlično brani i spašava svoj tim. Četiri minute kasnije Ilić odlično šutira, prečka spašava Mladost.

Do kraja je Sloboda pokušavala da zabije i drugi gol. Imali su domaći još nekoliko pokušaja, dok je Mladost odigrala očajan meč i nisu zaprijetili u ovom meču.

Ostalo je međutim do kraja 1:0 i tuzlanski tim je došao do velika tri boda, te je prestigao Mladost na tabeli Premijer lige.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Sloboda - Mladost 1:0

Sloboda: Golubović, Jusić, A. Beganović, Kurtalić, Ilić, Balić, Husejinović, Dž. Beganović, Mujagić, Maksimović, Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost DK: Velić, Alić, Šabanović, Mahmić, Sadiku, Begić, Šarić, Dedić, Handžić, Dejanović, Vladić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Niko niko, SAMO SLOBODAA !!
5 0
user1605368976
Bravo za Slobodu. Sada ćup Jagodic i ćupina Petrović neka izvlače klipice ko će ostati u P L.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi