Bez golova na Tušnju: Zrinjski može da žali za propuštenim prilikama

Sloboda osvojila bod

Bez golova na Tušnju: Zrinjski može da žali za propuštenim prilikama

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Slobode i Zrinjskog danas su odigrali utakmicu bez golova na Tušnju u okviru 16. kola Premijer lige.

Prvu šansu na meču imali su gosti kada je u sedmoj minuti pokušao Mašić, ali je lopta otišla pored gola. Sloboda je zaprijetila u 16. minuti nakon velike konfuzije na relaciji Jakovljević-Brkić i malo je nedostajalo da to te lopte dođe Husjenović, ali nije uspio.

Dvije minute kasnije ponovo je u centru pažnje bio Husejinović kada je uspio da šutira, ali je lopta otišla preko gola mostarskog tima. U 26. minuti odlična šansa za Zrinjski.

Ibanez je sada šutirao direktno iz kornera, ali je Golubović to odbranio krajnjim naporom snage. Dvije minute kasnije pokušao je Zlomislić, ali je Jusić sjajnom reakcijom uspio da izblokira njegov udarac.

Plemići su veliku šansu imali u 38. minuti. Mašić je došao do lopte u kaznenom prostoru domaćih i uspio je da šutira, ali lopta odlazi tik pored stative Golubovića.

U drugom poluvremenu Zrinjski je nastavio pritisak, dok se Sloboda branila. Plemići prijete u 55. minuti kada je ponovo u šansi bio Mašić nakon što ga je uposlio Bilbija, ali je Golubović sjajno odbranio udarac napadača Zrinjskog.

Zrinjski ponovo prijeti u 66. minuti. Zlomislić je natrčao na jednu izbačenu loptu iz šesnaesterca Slobode i šutirao za koji centimetar pored gola. Do kraja susreta Zrinjski je pokušavao da dođe do gola, ali je Sloboda uspjela da se odbrani, te je ostalo 0:0.

Premijer liga, 16. kolo:

Sloboda - Zrinjski 0:0

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Husejinović, Beganović, Tomašević, Kurtalić, Alić, Maksimović, Osmić, Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Mašić, Bekić, Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Sloboda nastavlja da svim ovim iz vrha redovno kida bodove, čestitke i u slučaju Zrinjskog!
7 0
Probisvjet
Opet Slobodina djeca iz vlastitog uzgoja bez GMO. Polako ali sigurno stasaju. Zasluzen bod i jednima i drugima.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi