Slovaci izviždani, novi selektor pet utakmica bez pobjede: "Moramo to otvoreno reći..."

Situacija je alarmantna

Slovaci izviždani, novi selektor pet utakmica bez pobjede: "Moramo to otvoreno reći..."

E. Škorić

Slovačka nogometna reprezentacija remizirala je 0:0 s selekcijom Luksemburga u četvrtak na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj.

Slovačka je bila favorit, ali je izvukla samo 'nulu' s Luksemburgom, a taj rezultat svakako ide na ruku BiH koja je dobila Island sa 3:0 i želi s Portugalom zauzeti prva dva mjesta u grupi.

Upravo u Slovačkoj će Zmajevi u nedjelju odigrati meč 2. kola kvalifikacija, a evidentno je da je u toj zemlji nezadovoljstvo ogromno nakon slabe partije u 1. kolu.

Na stadionu Anton Malatinsky u Trnavi Slovaci nisu potvrdili ulogu favorita, igrači su izviždani tokom utakmice, a njihov talijanski selektor Francesco Calzona ni u svojoj petoj utakmici nije došao do prve pobjede na slovačkoj klupi.

“Kvalifikacije za EURO 2024. počele su gotovo pa katastrofom – remijem bez golova s Luksemburgom. Teško je reći da je bio pošten remi“, započeo je ocjenu utakmice u studiju Sport1 voditelj Števo Eisele, koji je potom riječ prepustio Janu Muchi i Szilardu Nemethu.

“Da, zasluženi remi. Jasno. Nažalost. Gotovo da nema šuta, nismo ni imali šanse. Budimo sretni što nismo primili gol na kraju utakmice”, rekao je bivši reprezentativni golman Jan Mucha.

Oglasi

U prvom poluvremenu loptu su češće imali gostujući igrači. Kombinacijski su bili bolji, ali nisu stvorili prilike za gol, osim ubačaja Gersona Rodriguesa kojeg je golman Dubravka odbio.

“Neka se niko ne ljuti na mene, ali stvoriti dvije šanse u takvoj utakmici je katastrofa. Nećemo dalje ovako. Bila je to peta utakmica novog trenera, trebao je već skautirati 11 igrača koji će se vozikati po terenu i boriti. Hoćemo li reći da imamo lice? Ne vidim ništa. Jako smo daleko od toga da možemo reći da naša igra ima lice. Još nemamo ništa. To je istina, moramo to otvoreno reći”, dodao je bivši golman Legije iz Varšave, engleskog Evertona i Slovana iz Bratislave.

I sam selektor Slovačke Francesco Calzona u intervjuu nakon utakmice rekao je da je zadovoljan. To je Jana Muchu očito izbacilo iz ravnoteže.

"Zadovoljan? Nemojmo se šaliti. Šalimo se. Vjerovatno je bio na nekoj drugoj utakmici. Vidio sam još nešto. Ako je trener zadovoljan onim što smo odradili, onda kapa dolje. U tom slučaju, potrebno mu je čestitati na osvojenom bodu i idemo dalje," ironično je primijetio Mucha.

"Neki drugi trener iz Slovačke bi nakon ovakve utakmice sigurno dobio otkaz", dodao je Mucha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francesco Calzona kao selektor slovačke nogometne reprezentacije ima poraz od Azerbajdžana te remije s Bjelorusijom, Crnom Gorom, Čileom i sada Luksemburgom. Za razliku od njega, Faruk Hadžibegić je već u prvom meču na klupi BiH došao do pobjede i to kakve - razbijen je u Zenici Island sa 3:0.

Osim Slovačke i BiH u grupi se još nalaze Portugal, Island, Luksemburg i Lihtenštajn, a dvije prvoplasirane selekcije odlaze na EURO u Njemačku.

Top Komentari

Salt_boy075
Polako ljudi manite euforije,svi su jos u igri!!
1 0
Adnanos
Velika borba na terenu i raspolozeni Dedic su vodili do pobjede. Svaka cast na borbenoscu i pobijedi. Ali treba se spustiti na zemlju. Ruku na srce i priznat da je Island ispod nivoa Luksemburga na terenu a i na papiru. Moglo se vidjet koliko je Island bio los a isto tako da i kod nas fali kombinacija i da vise neigramo na posjed lopte. Sa dugim loptama mozes igrat protiv Islanda koji nemaju kvalitet. Protiv recimo Portugala svaka duga lopta ce biti izgubljena lopta i novi napad Portugala i onda ces se morati branit. Zatim slijedi vise napada Portugala i normalno vece sanse za primiti go. Tahirovic veoma dobar i siguran i ako nema iskustva. Demirovic zajedno sa Prevljakom nije lose kada se branimo ali nije ni dovoljno za dobar napad jer je se vidjelo u dosta situacija da Dzeko fali. Isto tako sa Dzekom puno bolje funkcionise jer on zna cuvat loptu kao target i cekat da ostali igraci zauzmu svoje pozicije. Tako da na taj nacin dobivamo i na vremenu i na posjedu lopte. Isto tako je se moglo vidjet da imamo slabu klupu a protiv bolji timova Sanicanin i Milicevic nisu dovoljno dobri. Svaka cast na pobijedi ali treba biti realan i borit se za svaki poen jer ima jos puno utakmica. Luksemburg ce uzeti mnogo bodova a i njih treba shvatiti ozbiljno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti