Selektor Slovačke u nekom svom filmu: "Nemam puno informacija o Bosni i Hercegovini"
FOTO: SITA

Napravili su kiks na startu kvalifikacija

Selektor Slovačke u nekom svom filmu: "Nemam puno informacija o Bosni i Hercegovini"

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Slovačke loše je otvorila kvalifikacije za EURO 2024. godine i na svom terenu je remizirala 0:0 protiv Luksemburga i već na startu napravila kiks u borbi za plasman na EURO.

Slovaci naredni duel igraju u nedjelju u Bratislavi kada će dočekati Bosnu i Hercegovinu.

Protiv naše selekcije Slovaci će biti pod pritiskom, a tamošnja javnost uveliko proziva selektora Franseca Calzonu i smatraju da ekipa igra vrlo loše.

Calzona se ne slaže i smatra da je reprezentacija na dobrom te da će biti dosta borbe u našoj grupi.

Uvjeren je da će i ostale selekcije napraviti kiks do kraja kvalifikacija prvenstveno naša selekcija na koju Slovaci gledaju kao glavne rivale za drugo mjesto u grupi.

Na pitanje o Bosni i Hercegovini selektor Slovačke je imao zanimljiv odgovor.

Oglasi

"Nemam puno informacija o Bosni i Hercegovini. Spremit ćemo se što bolje i nadamo se trijumfu u nedjelju. Želimo ispraviti greške protiv Luksemburga", rekao je Calzona i pomalo iznenadio tamošnju javnost.

Slovaci su analizirali naš tim izdvojili su zvijezde poput Džeke, Krunića, Kolašinca, Ahmedhodžića..., ali očigledno smo Canzoni nepoznanica.

Pojedini mediji u Slovačkoj idu korak dalje i pišu da bi eventualni poraz protiv Bosne i Hercegovine bio i kraj za Francesca Calzonu na klupi Slovačke, što bi svakako bio "šamar" za Slovake na samom startu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon Luksemburga Calzona je uvjeravao domaću javnost da reprezentacija ide pravim putem ili je bio pomalo ironičan.

Čini se da u slovačkim redovima atmosfera nije baš najbolja, a u nedjelju u Bratislavi protiv selekcije Bosne i Hercegovine neće nastupiti najveća slovačka zvijezda i defanzivac Intera Milan Škriniar.

Top Komentari

rodjak
dobit ih sutra i ovome treneru pokazati izlazna vrata,izgleda da je kod njih raspad sistema.luxemburg ce biti ozbiljniji protivnik od njih.Uzeti sutra 3 boda i rahat putovati u Lisabon
0 0
rodjak
dobit ih sutra i ovome treneru pokazati izlazna vrata,izgleda da je kod njih raspad sistema.luxemburg ce biti ozbiljniji protivnik od njih.Uzeti sutra 3 boda i rahat putovati u Lisabon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi