Tužne vijesti za Slovake, sretne za nas: Milan Škriniar definitivno otpao!
Slovaci potvrdili - Milan Škriniar ne igra u prve dvije kvalifikacione utakmice.

Najveća zvijezda Slovačke

Tužne vijesti za Slovake, sretne za nas: Milan Škriniar definitivno otpao!

E. Ganibegović

Milan Škriniar definitivno neće nastupati za Slovačku u prve dvije kvalifikacione utakmice za EURO. Loše su to vijesti za Slovake, a dobre za Luksemburg i Bosnu i Hercegovinu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana duelom protiv Islanda na Bilinom polju otvara kvalifikacije za EURO, a pet dana kasnije na rasporedu je druga utakmica protiv Slovačke u Bratislavi.

Prije nego li ugoste nas, Slovaci će 23. marta u Trnavi biti domaćini Luksemburgu i ova dva meča igrat će bez svoje najveće zvijezde, Milana Škriniara.

Sada je i zvanično, saigrač Edina Džeke iz Intera neće moći pomoći Slovačkoj u uvodnim mečevima kvalifikacija i biti će to veliki udarac za reprezentaciju koja ionako nije u dobroj formi.

Italijanski mediji, tačnije Gazzetta dello Sport, objavio je da se Milan Škriniar vraća u Milano gdje će nastaviti proces oporavka za nastavak sezone.

Oglasi

Po objavi spiska selektor Slovačke istakao je da želi da Škriniar bude s ekipom i istakao nadu da će igrati, no od toga i definitivno nema ništa.

"Napravili smo magnetnu rezonancu koja je otkrila oštećenje intervertebralnog diska. Bio je podvrgnut terapiji, ali mu se stanje pogoršavalo. Sada osjeća bolove, čak i u mirovanju. Nije u takvom stanju da nam može pomoći u narednim kvalifikacijskim utakmicama", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Slovačke.

Jasno je da će ovo biti veliki udarac za Slovake i da će predstavljati veliku glavobolju za selektora, no ova vijest i nije toliko neočekivana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Škriniar je propustio posljednje četiri utakmice Intera zbog povrede i moglo se očekivati da propusti duele protiv Luksemburga i Bosne i Hercegovine.

Nije da ni mi nemamo problema. Miralem Pjanić i Muhamed Bešić odsutni su zbog povreda, dok je pod velikim znakom pitanja i nastup Seada Kolašinca koji je u Zenicu na okupljanje stigao povrijeđen. 

Top Komentari

user1659566597
?
0 0
user1678193389
Super za nas FORZA BOSNA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi