Slovaci slave plasman na EURO, a selektor Calzona istakao da je podrška Saveza bila najbitnija

Press konferencija pred duel protiv Bosne i Hercegovine

Slovaci slave plasman na EURO, a selektor Calzona istakao da je podrška Saveza bila najbitnija

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici igra posljednji duel kvalifikacija za EURO 2024. godine, a protivnik je selekcija Slovačke.

Naš tim je izgubio šanse za plasman kroz kvalifikacije i ostaje nam baraž u martu kao posljednja šansa, dok i Slovačka u duel ulazi bez rezultatskog imperativa jer su prošlo kolo trijumfom protiv Islanda od 4:2 osigurali plasman na EURO kao drugoplasirana selekcija iz naše grupe.

Slovaci su doputovali na Ilidžu gdje će boraviti do nedjelje, a zatim će put Zenice i Bilinog polja. Na Ilidži je večeras i održana press konferencija slovačke reprezentacije.

Ispred reprezentacije Slovačke medijima se obratio selektor Francisco Calzona.

"Hvala na čestitkama i pitanju. Imao sam oko sebe jako dobre ljude u Fudbalskom savezu Slovačke i na miru sam radio, imao sam podršku", rekao je Calzona i nastavio:

"Želim se zahvaliti igračima, dali su svoj maksimalni kvalitet i odradili su svaki zadatak kako treba."

Oglasi

"Ja bih rekao da je naša snaga u ekipi, dajemo prednost takvom načinu igre prije individualnih kvaliteta. Ne smatram da smo na nekom vrhu, vidim mjesta za još veći napredak."

"Imam veliki respekt prema Bosni i Hercegovini. Ne poznajem probleme u Savezu Bosne i Hercegovine, ali smatram da je vaša ekipa dosta jaka. U baražu ćete igrati protiv jake ekipe."

O ciljevima reprezentacije Slovačke?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Hvala na čestitkama. Istina je da smo imali jača imena, međutim mene imena ne zanimaju, mene zanima da momci imaju srce i da su to igrači koji će dati kvalitet u ima cijele ekipe i smatram da je to puno više od tatkike", istakao je Calzona i na kraju dodao:

"Ponosan sam na ove momke jaka smo ekipa, a detaljnijim analizama ne bih sada."

Top Komentari

Buzim83
I on nas ze..baba ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi