Portugal razmontirao Luksemburg, pamtit će se ono što je Slovačka napravila Lihtenštajnu
Foto - EPA

Kvalifikacije za EP

Portugal razmontirao Luksemburg, pamtit će se ono što je Slovačka napravila Lihtenštajnu

Midhat Šljivak

Portugal i Slovačka upisali su uvjerljive pobjede u duelima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Portugal je deklasirao Luksemburg sa 9:0, a Slovačka je pobijedila Lihtenštajn s 3:0 u nevjerovatnom meču.

Portugal i Slovačka koračaju ka smotri najboljih evropskih selekcija u Njemačkoj 2024. godine i već u oktobru bi taj uspjeh mogli ozvaničiti.

Portugal je deklasirao Luksemburg u Faru. Bilo je 9:0, a lako je moglo biti i više golova u mreži protivnika.

Golijada je otvorena u 12. minuti. Goncalo Ignacio zabija za 1:0, a zatim s dva gola Goncalo Ramos povećava prednost na 3:0. Pogađao je u 18. i 34. minuti.

Rezultat prvog poluvremena od 4:0 postavlja novim golom Goncalo Inacio i Portugal je riješio pitanje pobjednika.

Oglasi

U nastavku još pet golova u mreži Luksemburga. Diogo Jota u 57. minuti pogađa za 5:0, Horta deset minuta kasnije povećava prednost na 6:0, a zatim na 7:0 u 77. minuti povećava drugim golom Jota.

Osmi gol u mreži gostiju viđen je u 83. minuti kada je pogodio Bruno Fernandes, a konačnih 9:0 postavio je Joao Felix u 89. minuti.

Slovačka je u Bratislavi pobijedila Lihtenštajn s 3:0. Sva tri gola postignuta su u uvodnih šest minuta.

Mreža Lihtenštajna zatresla se već nakon osam sekundi. Hancko pogađa za 1:0, da bi dvije minute kasnije Ondrej Duda pogodio za 2:0.

Oglasi

Tačku na ovaj meč postavio je Robert Mak pogotkom za konačnih 3:0 u šestoj minuti utakmice.

Portugal predvodi grupu J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s maksimalnih 18 bodova i gol-razliku 22-0. Slovačka je druga s 13 bodova, Luksemburg treći s 10.

Bosna i Hercegovina je porazom na Islandu ostala na šest bodova i bez šansi je za plasman na EP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Portugal - Luksemburg 9:0
Slovačka - Lihtenštajn 3:0

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Ma kakav luxemburg, tu smo sami sebe pobjedili, samo pogledajte greske! Oni su stavili kineski zid i cekali na greske, kad bi igrali i otvarali, oni bi skoro svaku tako izgubili! Vidi se da su i lihtenstajn i island isto tako protiv nas igrali kao i luxemburg, a mi njsta da ne naucima, samo glavom kroz zid hocemo, brzo i na slijepo, ne mozes tako igrati kad se zatvori iza sve, kad se otvori i na brzo na konter onda mozes tako igrati! Uvijek isto a igraci nikako da ne nauce, ne znam sta njima ovi treneri govore ali je uvijek greska!
0 0
King_Kenny
...nikad laksu grupu u kvalifikacijama nismo imali...bas smijesna grupa i mi smo u takvoj grupi 5.od 6 ekipa...ovo je bolje ugasiti skroz nego se brukati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi