Zmajevi su mogli čuti šta se sinoć dešavalo u svlačionici Slovačke i sigurno im nije bilo ugodno

Dokaz koliko im je ova pobjeda značila

Zmajevi su mogli čuti šta se sinoć dešavalo u svlačionici Slovačke i sigurno im nije bilo ugodno

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je doživjela poraz na gostovanju protiv selekcije Slovačke sa 2:0, a igrači domaćeg tima nakon utakmice znali su kako proslaviti važan trijumf i napravili su pravu feštu u svlačionici.

Zmajevi su u Bratislavu otputovali nakon sjajne pobjede na Bilinom polju protiv Islanda (3:0) i očekivalo se da će protiv Slovačke pružiti dosta bolji otpor, ali na kraju bh. navijači su itekako bili razočarani zbog rezultata i igre.

Izabranici Faruka Hadžibegića nisu uspjeli da početak kvalifikacija krunišu s još jednim dobrim rezultatom i ostanu rame uz rame s liderom Portugalom koji je u prva dva meča deklasirao Lihtenštajn i Luksemburg.

Slovačka je nakon kiksa u prvom kolu na svom terenu protiv Luksemburga (0:0) uspjela da se iskupi svojim navijačima i sinoć odigra zaista dobru utakmicu i dođe do tri boda protiv bh. reprezentacije.

Taktika i igra Zmajeva posebno u prvom poluvremenu su bili za zaborav jer smo izgledali totalno pogubljeno na terenu što je domaća selekcija znala da iskoristi i žestoko kazni.

Sve je bilo riješeno već nakon prvih 45 minuta kada su Slovaci vodili sa 2:0 golovima Maka i Haraslina nakon čega naša reprezentacija u nastavku utakmice nije imala snage da se rezultatski vrati u ovaj meč i pokuša izbjeći poraz.

Oglasi

Koliko je ova pobjeda značila igračima Slovačke najbolje se vidjelo nakon utakmice jer su u svlačionici napravili pravu feštu, a prednjačili su Kucka i Lobotka koji su vodili navijanje.

Nakon remija protiv Luksemburga dobili su žestoke kritike javnosti i sama činjenica da je sinoć više na stadionu bilo naših od slovačkih navijača sve govori koliko su u toj zemlji nezadovoljni rezultatima ove selekcije.

Međutim, pobjedom protiv Zmajeva uspjeli su se u potpunosti vratiti u utrku za plasman na Evropsko prvenstvo i sigurno je da nas do kraja kvalifikacija očekuje velika borba za odlazak na to veliko takmičenje.

Nakon dva uvodna kola na prvoj poziciji u našoj grupi nalazi se Portugal koji ima maksimalnih šest bodova, dok je Slovačka sada druga s četiri boda. Bh. reprezentacija je treća s tri koliko ima i Island, dok je Luksemburg osvojio jedan bod. Posljednji je Lihtenštajn koji je bez bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada su na rasporedu ponovo dva kola. Zmajeve 17. juna očekuje gostovanje Portugalu, dok tri dana kasnije dočekujemo Luksemburg.

Slovačka će prvo u goste Islandu, a također tri dana kasnije ovu selekciju očekuje i gostovanje ekipi Lihtenštajna.

Top Komentari

ViniJr
Hvala Bogu da ima reprezentacija kao što je naša, pa da druge reprezentacije mogu izaći iz krize.
2 0
Edward NewGate
Kad cete ih prestat nazivati zmajevi? Ono sto oni rade vec dugo ih vise opisuje kao pilici..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi