Slovački reprezentativac pred Hrvatsku: Zvuči čudno, ali došli smo da pobijedimo

Može li Slovačka iznenaditi Hrvatsku?

Slovački reprezentativac pred Hrvatsku: Zvuči čudno, ali došli smo da pobijedimo

Slovački reprezentativac Albert Rusnak poručuje pred utakmicu protiv Hrvatske da njegova selekcija ide na pobjedu.

U pitanju je utakmica 8. kola kvalifikacija za EP iz grupe E koja će biti posljednja za Vatrene u ovim kvalifikacijama, ali pretposljednja za Slovačku.

Hrvatskoj samo jedan bod treba iz ovog meča kako bi ovjerila plasman na Euro, dok su Slovaci treći sa također svojim šansama jer imaju dva boda manje ali i meč manje od Mađarske koja je druga.

Slovačka je u septembru mjesecu izgubila kući od Hrvatske sa 4:0, ali bez obzira na to Rusnak poručuje kako njegov tim ide na pobjedu na Rujevici.

"To je naš cilj, osvojiti tri boda u Hrvatskoj, iako to može zvučati čudno nakon što smo od Hrvatske izgubili 0:4, a sada želimo pobijediti, ali oni su remizirali u Azerbajdžanu, a mi smo tamo pobijedili. Isti je slučaj i s Mađarskom, tako da mislim da smo dovoljno snažni da pobijedimo u Hrvatskoj", kaže slovački fudbaler.

On je također otkrio kakvu utakmicu očekuje.

"Mislim da će i u ovoj utakmici Hrvatska imati veći posjed nad loptom, ali mi moramo biti spremni reagirati kada ona bude u našim nogama. Moramo svesti greške na minimum i vjerujem da ćemo ih znati iznenaditi golom", dodaje on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U slučaju da ne pobijedi Hrvatsku, a Mađarska pobijedi Vels, Slovačka će ispasti iz kombinacija za Euro iako će do kraja imati da odigra još jedan susret.

Što se tiče samog Rusnaka, riječ je o igraču koji igra u veznom redu a trenutno je član američkog Salt Lakea. 

Top Komentari

Rajvosa2019
Covjek ovdje sta god i u shali napise sa .rvatsku / nosonju / sisatu pijanduru- izbrisu komentar / nek odu pojedinci na vecernji. hr pa nek procitaju sta nam pisu kofol prijatelji .rvati na bilo koji clanak vezan za BiH
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi