"Slučaj Lalatović", oglasila se i portparolka s jasnom porukom

Tenzije se ne stišavaju

"Slučaj Lalatović", oglasila se i portparolka s jasnom porukom

E. Škorić

Portparol Napretka Valentina Vasić izdala je danas saopštenje putem zvaničnie stranice tog kluba.

Ona je bila uz trenera Radničkog Nenada Lalatovića koji je vrijeđao sve oko sebe nakon svađe s jednim huliganom, a sada je Vasić odlučila da i sama izađe u javnost.

"U jeku kampanje protiv svih vrsta nasilja, a pogotovu nasilja nad ženama, kao i kampanji za rodnu ravnopravnost, nakon sedam godina bavljenja poslom portparola fudbalskog kluba Napredak i dugogodišnjim radnim iskustvom u elektronskim medijima, doživjela sam na svom radnom mjestu, radeći svoj posao, da budem verbalno napadnuta od trenera fudbalskog kluba Radnički Nenada Lalatovića", piše u saopštenju Valentine Vasić.

Valentina Vasić je kao portparol Napretka na zvaničnoj konferenciji za novinare posle utakmice, što je neuobičajeno, postavila pitanje treneru gostujuće ekipe, koje je uz to bilo provokativno.

Nakon toga je Lalatović nju pitao da li mu je ona psovala djecu, poslije čega se u razgovor umiješao jedan od prisutnih na konferenciji, za koga Napredak tvrdi da je lokalni novinar Stevan Milutinović.

"Na žalost, svakodnevno smo svjedoci nasilja koje se vrši nad ženama, a čija žrtva sam i ja postala, pošteno i odgovorno radeći svoj posao. Nenad Lalatović je kao trener Radničkog iz Niša dozvolio sebi, i da po završetku konferencije za novinare, još jednom demonstrira svoju silu i u prostoru ispred svlačionica nastavi obračun sa mnom, gdje su me, na svu sreću, zaštitili radnici obezbjeđenja", dodaje se u saopštenju.

Valentina Vasić je dodala da je "kao sportski radnik i portparol imala moralnu obavezu da zaštitim svoj klub, jer Napredak to nije zaslužio od svog bivšeg trenera".

"Kao čovjek, osjećam neposrednu odgovornost zbog incidenta koji je izazvan mojim pitanjem i najoštrije ga osuđujem", dodaje se.

Takodje se navodi i da će Stevanu Milutinoviću biti oduzeta akreditacija.

Valentina Vasić se javno izvinila bivšoj supruzi Lalatovića za uvrede koje je pretrpjela na stadionu u Kruševcu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vasićeva je pozvala trenersku organizaciju FSS-a da "preduzme najdrastičnije mere" protiv Lalatovića, za koga je izjavila da je "u više navrata imao slične ispade".

Top Komentari

fawkes
Ne znam kako ljudi podržavaju i opravdavaju ovakvo ponašanje Lalatovića. Gospodja je najnormalnije željela raditi svoj posao i profesionalno sačekala da se kočijaš smiri kako bi nastavila da radi svoj posao. Čestitke gospodji Vasić!
15 72
adis_D11
Puna podrska Lalatovicu svaki cast majstore,a ova kurva nije radila svoj posao jer da jest nebi provocirala covjeka odma na startu.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi