Šok za Njemačku: Hansi Flick bez Neuera i Goretzke u narednim utakmicama

Pozitivni na koronavirus

Šok za Njemačku: Hansi Flick bez Neuera i Goretzke u narednim utakmicama

E. Oštraković

U narednim danima na rasporedu su utakmice Lige nacija, a očekuje nas nekoliko zaista sjajnih utakmica.

Reprezentacija Njemačke odigrati će utakmice protiv Mađarske na domaćem terenu, te protiv nacionalnog tima Engleske u gostima.

Zanimljivo je i to da koronavirus ponovo počinje da pravi probleme, a dva nogometaša pozitivna su na koronavirus u reprezentaciji Njemačke.

Radi se o kapitenu Bayerna iz Minhena, Manuelu Neueru, te njegovom klupskom kolegi, Leonu Goretzki, te su izolirani od ostatka tima.

Ostali igrači dobili su negativne brze antigenske testove i oni će nastaviti sa svojim aktivnostima, dok Neuera i Goretzke neće biti za predstojeće utakmice.

"Leon I Manuel su pozitivni na koronavirus. Obojica su izolirana, a zatim će napustiti timski hotel. U narednim danima njihovo stanje će biti praćeno", stoji u saopštenju DFB-a.

Zamjena za Manuela Neuera je tridesetdvogodišnji Oliver Baumann iz Hoffenheima, dok zamjena za Goretzku još uvjek nije saopštena.

Pitanje je da li će selektor Njemačke uopšte upućivati naknadni poziv ili će ostati na trenutnom broju nogometaša.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo reprezentacija Njemačke prekosutra igra svoju utakmicu na domaćem terenu protiv Mađarske, a tri dana kasnije gostuju u Engleskoj.

Nakon četiri odigrane utakmice nalaze se na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova, sa samo bodov manje od prvoplasirane Mađarske koja ima sedam bodova.

Top Komentari

SarajFK
Ako su bez rupetine neuera onda je to sok za protivnike a sreca za svabe!
1 2
Klicko
Zar je čovid devetnes isad prisutan subhanala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi