Ludnica u La Ligi: Dva kluba ispala u Segundu, ostao jedan upitnik za Ligu prvaka
FOTO: EPA

Odigrane utakmice 37. kola

Ludnica u La Ligi: Dva kluba ispala u Segundu, ostao jedan upitnik za Ligu prvaka

H. Zilić
Teme:

Uzbudljivo je bilo u 37. kolu španske La Lige.

Od ranije je poznato da je Real Madrid prvak Španije, a da će Barcelona u Ligu prvaka.

Nakon večerašnjih duela otklonjene su još neke dileme, ali i ostalo je nekoliko upitnika prije posljednjeg kola.

Pored Reala i Barcelone u Ligu prvaka će i Atletico Madrid, a u posljednjem kolu za plasman u najelitnije klupsko tkamičenje u Evropi bitku će voditi Sevilla i Betis, Sevilla ulazi u posljednje kolo sa tri boda viške od gradskih rivala i sa istom gol razlikom.

Real Sociedad je osigurao plasman u Evropa ligu, dok će Villareal i Atlethic Bilbao u posljednjem kolu dati odgovor ko ide u UEFA konferencijsku ligu. Villareal je sedmoplasirani sa 56 bodova, tim iz Baksije ima bod manje.

I na dnu je bilo svega. Kolo prije kraja Alaves i Levante su i matematički ispali u Segundu, a posljednjih 90 minuta ponudit će odgovor ko je treći putnik u niži rang. Granada ima 37 bodova, Mallorca i Cadiz po 36 osvojenih bodova. Elche i Getafe su također sa 39 bodova matematički "ugroženi" prije posljednjeg kola, ali treba se desiti pravo čudo u posljednjem kolu da jedna od dvije navedene ekipe napusti La Ligu.

Oglasi

Rezultati 37. kola:

Atlethic Bilbao - Osasuna 2:0

Atletico Madrid - Sevilla 1:1

Betis - Granada 2:0

Cadiz - Real Madrid 1:1

Oglasi

Celta Vigo - Elche 1:0

Getafe - Barcelona 0:0

Levante - Alaves 2:1

Mallorca - Rayo Vallecano 2:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villareal - Real Sociedad 1:2

Ovome dodajmo da je počektom ovog mjeseca Betis osvojio Kup Kralja, tako da naredni vikend u Španiji završavaju uzbuđenja za ovu sezonu kada je u pitanju najjači nivo fudbala na Pirinejima.

Top Komentari

Smuk
Od kad se u Spaniji gleda gol razlika. Sreca ti je nepismeni stvore. Sevilja je sa bodom u Ligi prvaka jer je dobila oba meca 2:1 i 0:2 ... Jednom samo jednom provjerite nesto prije nego napisete!!!!
8 0
Klicko
Šta sad preko ljeta radit kad ne igra fašistički poluklub penal madrid?Moj život nema smisla više
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi