Sportski se nadati: 12. oktobar je dan D za Zmajeve

Šansa još uvijek postoji

Sportski se nadati: 12. oktobar je dan D za Zmajeve

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Koliko god to zvučalo čudno Bosna i Hercegovina još uvijek ima šansi da direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Zmajevi su možda obrukani u Armeniji porazom sa 4:2, možda su ostali i bez selektora nakon ostavke Roberta Prosinečkog, međutim nada umire posljednja i sportski se nadati.

Bh. reprezentativce je donekle u život vratila Italija koja je pobijedila Finsku sa 1:2 zbog čega naš nacionalni tim još uvijek ima šansi da na EURO ode bez baraža.

Dan D bit će 12. oktobar kada Finska stiže na Bilino polje. Početak meča je zakazan za 18 sati i Zmajevi će morati doći do tri boda kako znaju i umiju ukoliko žele da izbjegnu baraž u martu.

Nakon šest odigranih kola u kvalifikacionoj grupi J Italija ima 18 bodova, slijede Finska sa 12, zatim Armenija sa devet, BiH sa sedam, Grčka sa pet te Lihtenštajn sa 1 bodom.

Kombinacija je vrlo jednostvna. BiH trebaju sve četiri pobjede, Finci trebaju upisati dva poraza od kojih jedan mora biti na Bilinom polju, dok Armenija ne smije osvojiti više od devet bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno da postoji još niz kombinacija koji Zmajeve mogu odvesti na EP bez baraža, međutim na neki način to ulazi već u domen naučne fantastike.

Naš nacionalni tim će osim Finske do kraja kvalifikacija biti domaćin Italiji te gost Grčkoj i Lihtenštajnu. Može li se osvojiti puni plijen na ta četiri duela? Eh, pa to je već druga strana medalje...

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Na osnovu cega vi BAZIRATE 4 pobjede do kraja? Vi NOVINARI ste najvece ZLO u cijeloj prici! Kad je grupa TEK izvucena, rekli ste LAKO CEMO, jer Grci nisu oni pravi, Finci su SKIJASI, Italija nije ona PRAVA..i sta je bilo na kraju? Niti jednu pobjedu nemamo protiv 3 navedene SELEKCIJE, sta vise 2 smo izgubili..ali hajde taman kad smo se ponadali da nema vise DANA D i historijskih utakmica, svanulo je Novo Jutro sa ko zna kojim DANOM D..FUUJJJ..
10 0
teddy sheringham
Dajte ba ne serite više!! Ova ekipa je mrtva, nesposobna i korumpirana. Igraju Zukanović i Sarić, likovi koji nastupaju po kvazi ligama Saudije. Ne zovu se Jajalo ili Prcić, mršnut je Begović. Robert je samo preslikano stanje Saveza na teren. Ne treba ove papke pratiti niti se sekirati zbog njih.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi