Raskrinkana priča oko Milinković-Savića i 100 miliona eura
Foto - EPA

Srbina zapravo nisu željeli

Raskrinkana priča oko Milinković-Savića i 100 miliona eura

Midhat Šljivak

Sergej Milinković-Savić napustio je ovog ljeta rimski Lazio nakon osam godina i na iznenađenje svih pridružio se Al Hilalu iz Saudijske Arabije. U prošlosti se govorilo o njegovom potpisu za nekog evropskog velikana, a prvi čovjek Lazija Claudio Lotito otkriva da baš i nije istina da su ga u prethodnom periodu tražili klubovi iz samog evropskog vrha.

Sergej Milinković-Savić od ovog ljeta je igrač Al Hilala iz Saudijske Arabije. Lazio je za njegov transfer dobio 40 miliona eura i tako su u vodu pale priče o transferu koji će vrijediti 100 miliona eura.

Prvi čovjek rimskog tima Claudio Lotito iskreno je priznao da u prethodnom periodu SMS nije imao ponude velikih klubova, ali je uporan u tvrdnji da je izvjesni italijanski tim ponudio više od 100 miliona eura.

"Zašto Milinković-Savić nije otišao u neki vrhunski klub? Niko nas nije ni zvao zbog njega", iskren je Lotito i nastavlja:

"Jedina ponuda je došla od jednog italijanskog kluba. Ime neću spominjati, ali su nudili preko 100 miliona eura", navodi Lotito i dodaje:

Oglasi

"U prošlosti sam odbijao velike ponude jer sam dao obećanje tadašnjem treneru Inzaghiju i nismo imali vremena da ga zamijenimo, a tržište se zatvaralo sredinom augusta", istakao je Lotito.

Milinković-Savić je na kraju završio u Saudijskoj Arabiji. Nije bilo govora o cifri koja se spominje i na kraju je plaćen 'samo' 40 miliona eura.

SMS je član Lazija postao 2015. godine. Stigao je iz belgijskog Genka, a za Nebeskoplave iz Rima je nastupio u 341 utakmici, te je ostvario učinak od 69 golova i 59 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Al Hilala je u osam zvaničnih utakmica postigao dva pogotka.

Top Komentari

user1676286668
Koja budala je mislila da bi neko dao tolike pare na ovog lika....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi