Srbija pokušala "ukrasti" igrača BiH, ali onda su se javili neočekivani problemi

Ne može igrati za Srbiju

Srbija pokušala "ukrasti" igrača BiH, ali onda su se javili neočekivani problemi

Iako je imao namjeru da ostavi dres BiH i zaigra za Srbiju, Stefanu Kovaču se želja, ipak, neće ostvariti.

Ovaj mladi fudbaler Čukaričkog nedavno je dobio poziv selektora U21 reprezentacije Srbije Nenada Milovanovića i činilo se kako će slijediti stope Mijata Gaćinovića, međutim neočekivano je cijela priča pala u vodu.

U Fudbalskom savezu Srbije su, naime, napravili "grešku u koracima" s obzirom da nisu bili upoznati s tim kako je mladog Kovača otac još ranije obećao BiH.

"Iako je bio pozvan Kovač, kako stvari stoje neće moći da nastupa za Srbiju. Problem je nastao pošto niko u Fudbalskom savezu Srbije nije znao da je njegov otac, još dok je bio maloljetan, potpisao da će nastupati za selekciju BiH i po svemu sudeći taj ugovor još važi", izjavio je selektor Milovanović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Kovač je inače porijeklom iz Foče, a prije nego što je došao u Čukarički igrao je za mlađe selekcije Crvene zvezde.

Top Komentari

Rigel
Koji ce nam qrac neko ko gori od zelje da igra za drugu repku. Ne treba ga zvati taman da je messi licno
30 0
starmac
Koji se pas u lov goni silom,nema nista od lova.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi