Stadion sa fotografije je danas među najboljim u BiH i nosi status kultnog

Danas izgleda potpuno drugačije

Stadion sa fotografije je danas među najboljim u BiH i nosi status kultnog

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina se i ne može baš pohvaliti zavidnom infrastrukturom jer tek nekoliko stadiona ispunjava UEFA-ine kriterije. 

Među njima je i Bilino polje, uz stadion Grbavica defitivno najmoderniji u Bosni i Hercegovini.
Obzirom na historijat i brojne velike mečeve odigrane na ovom stadionu zenički hram fudbala definitivno zaslužuje epitet kultnog bh. fudbala.

Na naslovnoj fotografiji se može vidjeti kako je današnje Bilino polje izgledalo prije modernizacije. Tada ovaj stadion nije imao današnji naziv.

NK Čelik/Bilino polje

Radi se o detalju sa meča zeničkog Željezničara (kluba koji je prestao da postoji op.a) i Čelika igranog 1959. godine.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Centralna tribina je bila natkrivena, dok lijeva i desna krilu tribine nisu imala krov. Bilja sagrađena od drveta, a kapacitet je iznosio oko 1000 mjesta.

Inače, Čelik je tad svoje domaće mečeve igrao na stadionu u Blatuši, a na mjestu starog stadiona sa fotografije 1972. godine je izgrađeno današnje Bilino polje.

Top Komentari

Dabul
Samo je jedno zmajevo gnijezdo
8 1
hame
Kakva si pluca ovdje morao imati, njima poslije tekme motani duhan dodje ko raspirator. Samo nek se pusi ! :)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi