Cimirot igra jedan od mečeva sezone - Pomjeren je dok navijači prave ludnicu na tribinama
Standard se bori za play-off za prvaka Belgije, a Charleroi za Evropsku ligu.

Ulog je veliki

Cimirot igra jedan od mečeva sezone - Pomjeren je dok navijači prave ludnicu na tribinama

E. Ganibegović

Jedan od bh. reprezentativaca kojem je danas "radni dan" je Gojko Cimirot. On igra jednu od najvažnijih utakmica u sezoni koja je prvobitno pomjerena za 15 minuta, a navijači prave spektakl na tribinama.

Na otvaranju 33. kola belgijske Jupiler Pro lige sastaju se Standard i Charleroi. Meč u Liegeu zakazan je za 20:45, no nije počeo u planirano vrijeme.

Utakmica je prvobitno odgođena za 15 minuta jer su gosti zaglavili u saobraćaju, a za to vrijeme navijači na Maurice Dufrasne stadionu prave spektakl.

Ulog na ovoj utakmici je veliki. Standard se bori za četvrto mjesto koje će im donijeti plasman u play-off za prvaka Belgije, dok je Charleroiju ambicija play-off za Konferencijsku ligu.

Uoči ove utakmice Standard ima 52 boda, tri manje od Genta koji je na četvrtoj poziciji i pobjeda bi im uveliko značila u borbi za play-off, te im je ovo jedan od mečeva sezone, što govori i atmosfera na tribinama koju ste prethodno mogli vidjeti.

Oglasi

Charleroi je na osmom mjestu s 47 bodova. To mjesto im posljednje donosi play-off, no za vratom diše Anderlecht s bodom manje, ali i Cercle Brugge našeg Dine Hotića koji ima 44, pa kiks nije opcija ni u kom slučaju.

Što se tiče same utakmice, Gojko Cimirot je standardno zauzeo svoje mjesto u početnoj postavi tima iz Liegea, a na semaforu je već 1:0 za tim našeg sjajnog veznjaka.

Rezultat je promijenjen u 14. minuti. Alzate je bio u ulozi asistenta, a vodstvo Standardu donio je Ohio svojim petim pogotkom u sezoni.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kolo se nastavlja sutra od 16 sati kada Smail Prevljak sa svojim Eupenom dočekuje Waregem i bit će to bitna utakmica za tim našeg reprezentativca u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Dva sata i 15 minuta kasnije na teren će i Dino Hotić. Omaleni bh. fudbaler sa svojim Cercle Bruggeom bit će domaćin ekipi St. Truidena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi