Sve bliže Plavcima: Stones stvari uzeo u svoje ruke
Foto:EPA

Mourinho i Van Gaal bore se za potpis sjajnog stopera

Sve bliže Plavcima: Stones stvari uzeo u svoje ruke

S. Bošković

Stoper Evertona, John Stones, podnio je zahtjev za transfer kako bi otišao iz Evertona prije nego što transfer rok završi za sedmicu dana.

Zainteresirani za usluge ovog sjajnog igrača su Chelsea i Manchester United, a smatra se da Jose Mourinho bliži njegovom potpisu od Louisa van Gaala.

Prvaci Engleske tijekom čitavog transfer perioda su se povezivali sa 21-godišnjim igračem, a sad je Stones odlučio da preuzme stvar u svoje ruke i poduzme sve šta potrebno kako bi ostvario transfer i odlazak s Goodison Parkom.

Sudeći po pisanju otočkih medija, jedan od najboljih pojedinaca Karamela rekao je tom timu da želi otići, a za njegov potpis se pored Plavaca bore i Crveni đavoli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski internacionalac, te član mlade reprezentacije Engleske do 21 godine želi da pređe u Chelsea gdje bi bio u stoperskom paru s Johnom Terryjem ili Garry Cahillom. Ni jedan od njih dvojice ove sezone ne briljira i Stones bi bio prvi izbor na poziciji stopera.

Ipak, cijena bi mogla biti problem, s obzirom da su mu ostale još četiri godine ugovora s timom kraj rijeke Mersey. Everton želi 42 miliona funti, dok je zadnja ponuda Chelseaja bila 30 miliona funti. Prošle sezone Stones je odigrao 28 utakmica, a postigao je i jedan pogodak. U Everton je  stigao iz Barnsleya 2013. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.