Svjetski prvaci opasno žive
Navijači su sve nezadovoljniji

Rezime dana

Svjetski prvaci opasno žive

M. Maksimović

Kako Svjetsko prvenstvo odmiče tako je sve više iznenađenja. Prvo smo mislili da su raozačarali Francuzi, pa su onda došli Englezi, ali stara je ona da uvijek ima gore od goreg.

Tako je u prvi plan iskočila Italija koja je odigrala samo 1:1 sa Novim Zelandom. I to kako. Novi Zeland je vodio, pa su aktuelni svjetski prvaci izjednačili iz penala. I sada imaju čitava dva boda. Dva boda, a igrali su protiv Paragvaja i Novog Zelanda. Glavu riječ u reprezentaciji Italije vode Cannavaro, Iaquinta, Camoranesi, igrači Juventusa koji je bio tek sedmi u prvenstvu.

Ima tu igrača i Udinesa, Cagliarija, Fiorentine, iz drugplasirane Rome tu je De Rossi, Pirlo je povrijeđen, Gatttuso na klupi te je aktivan Zambrota iz Milana koji je bio treći. Dobro, Talijani imaju još jednu utakmicu, susret protiv Slovačke.

Samo da dobiju i to ih u osmini finala. Kako su igrali u prve dvije utakmice, malo koga mogu uvjeriti da pobjeđuju 100%.Novi Zeland je protiv Italije pokazao da se osim ragbija u ovoj zemlji igra i fudbal i to sasvim pristojan. Nakon boda protiv Slovačke, uzeli su jedan i protiv Italije, pa love još jedno iznenađenje protiv Paragvaja.Pargavaj je kvalitetan, dobro posložen i vrlo je blizu osmine finala.Šokirani Slovaci se nisu oporavili i dalje izgledaju blijedo što na ruku ide Talijanima.


Na kraju tu je i Brazil koji je izgledao puno bolje nego u prvoj utakmici. Protiv Obale Slonovače je briljirao Luis Fabiano, dobar je bio Kaka kao i ostatak ekipe. Sada nakon Argentine i imamo i Brazil u tom uskom krugu favorita za naslov. Obala Slonovače je razočarala, Sven Goran Erikson nije napravio ništa sa ovom selekcijom punom velikih imena. Čelnici saveza ove zemlje su smijenili Vahida Halilhodžića, ali su morali vrlo brzo zažaliti. Vaha je za svog mandata samo izugubio jednu utakmicu, Erikson na prvenstvu od dvije niti jednom nije bio ni blizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije