Tarik Adilović: Čelik je moj klub, ali nikada nisam dobio pravu šansu

Mladi nogometaš u razgovoru za SportSport.ba

Tarik Adilović: Čelik je moj klub, ali nikada nisam dobio pravu šansu · Intervju

E. Oštraković

Mladi nogometaš Bratstva, Tarik Adilović, je jedan od igrača koji svoju karijeru gradi pod dozom pritiska koju malo koji nogometaš ima.

Naime, njegova dva starija brata, Adi i Eldin, napravili su sjajne karijere, a od njega se očekuje da i on krene njihovim stopama.

Adilović je za SportSport.ba govorio o danima provedenim u Čeliku, dolasku u Bratstvo, ali i pritisku koji ima zbog dva starija brata.

"Svi smo krenuli u Čeliku. Otac je uvijek bio za fudbal, pa smo tako i krenuli. Od sedme godine sam počeo u omladinskom pogonu Čelika. Potpisao sam ugovor sa prvim timom, na tri godine, kao mlada nada Čelika. Igrao sam, sjedio sam na klupi, jednostavno sam se borio. Nas trojica smo tada bili nagrađeni tim ugovorom sa prvim timom", na početku razgovora rekao je Adilović.

Govorio je Adliović o tome zašto je napustio Čelik, te zbog čega je došao u Bratstvo iz Gračanice.

"U Čeliku nikad nisam dobio pravu šansu. Ne znam zbog čega. Mislim da je malo ostavilo traga to što su navijači bili protiv tate. Ja Čelik volim najviše, iz Zenice sam i Čelim pratim i volim. Ali, morao sam ići dalje jer nisam želio sjediti na klupi i trčati okolo. Želim igrati, skupljati minute i zato sam tu u Bratstvu. Vjerujem da će Čelik ostati u ligi. Dobar su tim, ali se neke stvari nisu poklopile. Veliki je to klub za koji grad živi. Ipak, ne bih se vratio nikad u Čelik. Uvijek ću ih pratiti, ali zbog raznih nepravdi se nikad ne bih vratio u Čelik", kaže mladi nogometaš Bratstva.

Kaže da se u Gračanici osjeća dobro, te da je zadovoljan startom druge polusezone, a prokomentarisao je i prvo gostovanje u drugom dijelu sezone.

"U Bratstvu mi je lijepo. Tu sam skoro godinu dana. Gračanica je fin grad, Bratstvo je dobar klub koji drži dobar čovjek. Iza mene je dobra polusezona, posebno jer je bila nakon povrede. Zadovoljan sam, a nadam se naravno još boljoj polusezoni. Želim zabiti koji gol, pa ćemo vidjeti. Mnogo ljudi mi to govori. Dosta sam agresivan, ali zato što ostavljam srce na terenu. Tako sam naučen, da dajem sve od sebe i da igram fer i korektno", rekao je Adilović, te je dodao:

"Prvo kolo je dobro prošlo. Spustili smo loptu, igrali smo fino. Čak i kada smo primili gol nismo odustajali od svoje igre. Imali smo dosta šansi, ali realizacija nam je bila nešto slabija. Srećom na kraju smo ostvarili sasvim zasluženu pobjedu. Sada idemo u Konjic, a tamo je tradicija na našoj strani. Imamo šansu jer smo dobra ekipa. Nadamo se dobrom rezultatu, ali i dobroj utakmici. Moramo što prije da osiguramo taj opstanak".

Karijeru gradi u sjeni svoj dva brata, Adija i Eldina, koji su napravili zavidne karijere, te priznaje da pritisak postoji.

"Njih dvojica su napravili zavidne karijere. Adi je bio kapiten Čelika i Sarajeva. Eldin je bio u Želji, pa u Turskoj. Meni je sad ostao teži zadatak i pritisak postoji. Od mene se sada očekuje dosta više. Također treći brat Hanan igra fudbal, ali je bez kluba trenutno. Ako nastavim dobro radit i trenirat, te uz pomoć moje porodice, mislim da mogu napraviti dobru karijeru", izjavio je Adilović.

Adi je nastupao za Sarajevo, Eldin za Željezničar, kada bi morao birati jedan od ova dva kluba za nastavak karijere, Tarik je siguran u izbor.

"Ja sam rođen u Sarajevu, a ako bih morao birati uvijek bih izabrao Sarajevo ispred Želje", jasan je bio ovaj mladi nogometaš.

Osim starije braće, Tarik ima veliku podršku ostatka porodice, a otkrio je i ko mu je najveća podrška.

"Najveća podrška mi je moj babo koji dolazi na svaku utakmicu. Nije propustio niti jednu domaću, ali ni gostujuću utakmicu. Naravno i mama je tu, ali i moja sestra. Ipak, otac je jako srčan, uvijek navija, on jednostavno to voli i posvećen je tome", kaže Adilović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj nam je otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati, ali i ko je najbolji igrač sa kojim je dijelo svlačionicu.

"Najbolji igrač sa kojim sam dijelo svlačionicu je sigurno Fenan Salčinović. On je ikona grada Zenice, legenda kluba. Uvijek je bodrio mlađe igrače. Prošao je svašta u Čeliku, ali je nevjerovatan igrač, ali prije svega čovjek. Od mlađih igrača izdvojio bih Mahira Mehić, on je jako dobar igrač. Najteže mi je bilo igrati protiv Mersudina Ahmetovića, on je doktor fudbala. On ima sve. Također Nermin Jamak, jak dobar igrač, težak za čuvanje", zavrpio je Tarik Adilović.

Top Komentari

Lafac
Osim što je brat od pomenutih može li mi neko potvrditi da je momak neki kvalitet pa da može dobiti ovaj medijski prostor ili opet moramo čitati o ljudima koji imaju novce i zele reklamiranje na ovom portalu ( u drugom slučaju mislim na porodicu Hajrović)?
9 0
bogatun
BABO ŠEKI ratni profiter Šeki,Holman itd itd...Kada je hodao po Novoj Zenici i trazio Hrvatske i Srpske porodice i pljackao...To se ne zaboravlja Sefketu.....
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi