Ten Hag vrijeđao nogometaša na treningu Uniteda: "Je*eno smeće"

Nizozemac uveo red i disciplinu

Ten Hag vrijeđao nogometaša na treningu Uniteda: "Je*eno smeće"

Edmir Škorić

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag uveo je brojne promjene u timu Manchester Uniteda, a bivši trener Ajax također iskazuje veliku strogošću kako bi zadržao disciplinu.

Prethodnih sezona često se moglo uočiti da nedostaje čvrste ruke na Old Traffordu. Još od Sir Alexa Fergusona nije bilo takvog menadžera koji će zvijezde spustiti na zemlju, ali Ten Hag za sada pokazuje da ima veliki autoritet.

Nogometaši Uniteda predvođeni Nizozemcem pripremaju se za prvi susret u novoj sezoni. Engleski novinari pratili su jedan od treninga tokom kampa u Austriji. I već su primijetili da igračima nije lako, jer je trener zahtjevan i eksplozivan.

Otkako je Ten Hag došao u United, očekivalo se da će početi implementirati stil igre koji se temelji na posjedu lopte. Vidjelo se to svakako u prvih nekoliko prijateljskih utakmica Crvenih vragova. Nizozemac nastavlja s uvođenjem takvog stila u treninge, a mladi Zidane Iqbal svjedočio je razočaranju svog novog menadžera kada u Perthu nije išlo po planu. Ten Hag je tjerao iračkog veznjaka da "drži loptu", a kada nije, poludio je.

Mediji su uhvatili trenera kako dobacuje žestoke riječi Iqbalu. "Drži loptu na terenu! Zidane. Hej! Drži loptu. Je*eno smeće", govorio je Ten Hag mladom nogometašu.

Je li takvo ponašanje izazvalo zaprepaštenje navijača Uniteda? Fanovi smatraju da Nizozemac radi ispravne stvari i da samo na taj način može da uvede red u ekipi.

Oglasi

"Ovo postaje vrlo uzbudljivo... Tako sam uzbuđen", napisao je jedan navijač, dok je drugi dodao: "Ne mogu poreći da volim sve što vidim u ovom čovjeku. Evo, način na koji gleda igrače i loptu, stvarno zna što radi, ništa mu ne promakne pažnji. Odiše ozbiljnim poslom".

Veznjak Manchestera Bruno Fernandes također je nedavno priznao da je oduševljen trenerovim pristupom. "Nedostajalo nam je već neko vrijeme, a disciplina je važna. Nije samo način na koji igraš, pozicija koju imaš, šta moraš raditi, bitno je i ponašanje izvan terena. Nemoj kasniti na sastanke, ne kasnite na obroke...", priznao je Portugalac.

Manchester United 6. avgusta igra prvu utakmicu nove sezone u Premier ligi protiv Aston Ville. United je prošle sezone završio tek na šestom mjestu i neće igrati Ligu prvaka ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
coek reko za smece da je smece stase bunite balo zaluto u united
1 5
Ecosport
Klasični holandski rasizam, ništa drugo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi