Raspad porodice Hazard na fudbalskoj sceni u nekoliko mjeseci, prvo Eden, a sada i Thorgan

Katastrofalne vijesti za igrača Anderlechta

Raspad porodice Hazard na fudbalskoj sceni u nekoliko mjeseci, prvo Eden, a sada i Thorgan

Endin Čaušević

Eden i Thorgan Hazard bili su glavne zvijezde u Belgiji prethodnih godina jer su ova braća igrala na vrhunskom nivou, ali u svega nekoliko mjeseci sve se promijenilo. Prvo je Eden sve šokirao odlukom da završi karijeru, a sada je katastrofalne vijesti saznao i njegov mlađi brat.

Eden Hazard je jedan od najuspješnijih igrača koje je Belgija ikad imala, no ovaj 33-godišnjak je u oktobru prošle godine sve iznenadio odlukom da završi karijeru nakon što mu je istekao ugovor s Real Madridom.

Čast porodice Hazard u svijetu fudbala kada je u pitanju aktivno igranje brane Thorgan i Kylian, no stvari ne idu baš najbolje.

Za Thorgana su svi itekako čuli jer je i on svojevremeno bio član Chelseaja, a najbolje partije pružao je igrajući za Borussiju Dortmund i Monchengladbach. No, prošlog ljeta i on je donio iznenađujuću odluku i vratio se u Belgiju.

Ovaj 31-godišnjak je napustio Dortmund nakon što je proveo sezonu na posudbi u PSV-u i odlučio je da potpiše za Anderlecht ugovor do ljeta 2026. godine, no sada je i njega zadesila tužna sudbina.

U briselskom derbiju Anderlachta i Uniona ovaj veznjak je napustio teren zbog povrede, a već je na prvu bilo jasno da stvari ne izgledaju najbolje i da je povreda ozbiljnije prirode.

Oglasi

Hazard je obavio danas detaljne preglede i nažalost utvrđeno je da je pokidao krucijalne ligamente u desnom koljenu zbog čega će morati na operaciju, a zna se da će oporavak biti itekako dug.

Kako pišu belgijski mediji očekuje se da će Hazard van terena biti najmanje osam mjeseci što znači da je za njega igranje u 2024. godini vjerovatno završeno i da bi se na teren mogao vratiti tek iduće godine.

Također, već su počele špekulacije da bi za 31-godišnjeg Thorgana ovo mogao značiti i kraj karijere jer se radi o jednoj od najtežih povreda koje fudbaler može da doživi, te da je oporavak od iste izuzetno dug i težak.

Eden i Thorgan su godinama bili glavne zvijezde u Belgiji i važan dio reprezentacije te zemlje, ali u svega nekoliko mjeseci sve se preokrenulo.

Oglasi

Stariji brat je završio karijeru, a nažalost Thorgan je doživio tešku povredu zbog koje bi i on mogao početi razmišljati o penziji.

Tu još ostaje 28-godišnji Kylian koji inače igra u belgijskom Beverenu na posudbi iz RWD Molenbeeka. I on je nekada bio član omladinskih kategorija Chelseaja, ali nije uspio da napravi neku zapaženu karijeru.

Što se tiče Thorgana on je ponukao u Tubizeu iz kojeg je kao omladinac otišao u Lens. Chelsea ga je kupio 2011. godine, ali je igrao većinom na posudbama.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Svoj kvalitet pokazao je u dresu Borussije Monchengladbach, a nakon toga je na ljeto 2019. godine potpisao za Dortmund gdje je imao nekoliko zapaženih sezona.

U dresu reprezentacije Belgije odigrao je 47 utakmica i postigao je devet golova, te je jasno da on zbog teške povrede koju je doživio minulog vikenda neće biti ni u kadru selektora Belgije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi