Topnici u finišu slavili kod Stokea

Premier liga, 28. kolo

Topnici u finišu slavili kod Stokea

Edmir Škorić

Stoke City je poražen i na svom terenu od londonskog Arsenala (1:3). Bh. reprezentativac Asmir Begović i ovaj put nije dobio svoju priliku.

Domaći igrači su poveli nakon svega osam minuta, kada je Pugh glavom matirao Almuniu na ubačaj Delapa iz auta.

U 25. minuti Fabregas je prizemno šutirao sa oko 24 metra, a Sorensen odbranio. Potom je španski veznjak pokušao iz slobodnog udarca, no nije bilo promjene rezultata.

Topnici do poravnanja stižu u 31. minuti, kada je Fabregas izveo slobodni udarac iz kosa s desne strane, a Danac Bentdner glavom pogodio sa oko osam metara. Treba istaknuti topovsi udarac Ebouea  po sredini gola, ali je Sorensen  vrhom prstiju loptu izbacio u korner.

Shawcross je povrijedio Ramsyja u 66. minuti i zaradio isključenje, koje se pokazalo ključnim za tok utakmice.

Nakon toga gosti iz Londona postižu dva pogotka i na kraju slave vrijedna tri boda. Najprije je Fabregas sa bijele tačke doveo Arsenal u prednost, a onda je belgijski štoper Vermaelen postavio konačnih 1:3.

Engleska Premier liga, 28. kolo:

Stoke City - Arsenal 1:3 (Pugh 8/ Bentdner 32, Fabregas 90 - penal, Vermaelen 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.