Topolović u novom klubu: Imamo odličnu ekipu, ali moramo to potvrditi na terenu

Mladi golman dogovorio saradnju na pola godine

Topolović u novom klubu: Imamo odličnu ekipu, ali moramo to potvrditi na terenu

S. Mlaćo

Iako za jesenjim prvakom Krupom zaostaju čak osam bodova, u prijedorskom Rudaru ne odustaju od borbe za prvo mjesto.

Prijedorčani su tako jučer doveli veliko pojačanje na golmanskoj poziciji. Radi se o mladom Kenanu Topoloviću, mladom bh. reprezentativcu koji je posljednji angažman imao u Zrinjskom, no u žestokoj konkurenciji nije se izborio za minutažu.

Odlučio je da pronađe klub u kojem će imati prostora da pokaže svoje kvalitete, a izbor je na kraju pao na ambiciozni Rudar.

"Želio sam da idem u klub gdje ću imati minutažu i steći iskustvo koje je najvažnije za golmana", kaže Topolović za SportSport.ba.

Sa Rudarom želi do naslova prvaka, a uvjeren je da će sve biti mnogo jasnije na otvaranju drugog dijela sezona kada je planiran duel sa najvećim rivalom Krupom.

"Želimo napasti Premijer ligu, imamo odličnu ekipu i to treba potvrditi na terenu. Na nama je da se dobro spremimo za prvo kolo nastavka sezone protiv Krupe, te će taj meč puno odlučivati o daljnjem toku polusezone", dodao je 21-godišnji čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Topolović je sa Borcem prošle sezone osvojio naslov prvaka u Prvoj ligi RS, a zatim je došao transfer u Zrinjski.

Dobro poznaje stanje u Prvoj ligi RS, što će mu svakako biti prednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi