Atomci u nedjelju Maglaj obojili u plavo-bijelo, u subotu se očekuje spektakl protiv Slobode
FOTO: NK TOŠK

Utakmica u okviru Prve lige FBiH

Atomci u nedjelju Maglaj obojili u plavo-bijelo, u subotu se očekuje spektakl protiv Slobode

Esmer Oštraković

Fudbaleri TOŠK-a ostvarili su veoma važnu pobjedu protiv ekipe BFK Simm Bau proteklog vikenda u okviru 28. kola Prve lige FBiH. Konačan rezultat susreta bio je 1:0 za tim iz Tešnja.

Ovom pobjedom TOŠK je praktično osigurao opstanak u Prvoj ligi FBiH nakon dosta turbulentne sezone i dosta rasterećenije ući će u utakmicu protiv Slobode koja se u subotu igra u Tešnju.

Ono što se u Tešnju očekuje za vikend koji je pred nama je pravi spektakl, a sve će naravno biti u režiji navijača ovog tima popularnih Atomaca.

Atomci su i prije dva dana u Maglaju pokazali da TOŠK ima jednu od najboljih navijačkih skupina kada je riječ o Prvoj ligi FBiH.

Zaista bi bila prava šteta za sve ljude u Tešnju, ali i za samu ligu da je TOŠK ispao u Drugu ligu FBiH jer malo koji klub ima takvu podršku, posebno u gostima.

Kako je izgledalo slavlje igrača i navijača TOŠK-a pogledajte OVDJE.

Oglasi

Zanimljivo je da je oko 500 ljudi iz Tešnja otputovalo u Maglaj kako bi u utakmici sezone dalo podršku svojim igračima, a oni su im na kraju sve vratili pobjedom i sa tri boda.

Najbitnije za ljude iz Tešnja jeste da je turbulentna sezona pri kraju i da sada sve mogu zaključiti pravim spekatklom koji se u subotu očekuje protiv Slobode iz Tuzle.

Ono što vrijedi dodati i to da su krenuli radovi u Mekišu na pomoćnom terenu gdje se priprema umjetna trava i TOŠK će tako dobiti moderan teren za treniranje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim toga, ubrzo će krenuti radovi i na glavnom terenu gdje ambiciozna uprava TOŠK-a radi odlične stvari i sigurno se ne planiraju zaustaviti na tome.

Ko zna, možda ćemo TOŠK u narednim sezonama gledati i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti