TOŠK prvi put na okupu od prekida sezone: Nakon preliminarnih razgovora, 80% igrača želi ostati

Trener Remetić spreman za nove izazove

TOŠK prvi put na okupu od prekida sezone: Nakon preliminarnih razgovora, 80% igrača želi ostati

Manje-više je jasno da će se sezona Prve lige FBiH, i dalje zvanično suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa, potpuno prekinuti.

Velike su šanse da će zvanična odluka o prekidu sezone 1. lige FBiH stići sutra nakon sjednice Izvršnog odbora NS FBiH.

Bez obzira na to, klubovi moraju nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima kako bi bili spremni ono što nosi budućnost.

Danas se prvi put nakon prekida takmičenja okupio i TOŠK.

"Okupili smo se nakon dva i po mjeseca, na bajramskom ručku i bilo mi je veliko zadovoljstvo vidjeti se sa igračima, čelnicima kluba, popričati sa njima. Drago mi je da su svi dobro i zdravo. Ne možemo praviti daljnje korake dok Savez sezonu zvanično ne proglasi završenom", rekao je trener ekipe TOŠK-a Igor Remetić, pa nastavio:

"Ali, od 1. juna će puno toga biti jasnije i po pitanju rukovodstva luba, drago mi je da poslije prvih preliminarsnih razgovora 80% igrača želi ostati u TOŠK-u. Čim se statusi izdefinišu idemo sa pripremama za novu sezonu. Sačekat ćemo sutrašnje licenciranje, ako i postoji mogućnost ulaska u Premijer ligu mi smo spremni".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, uskoro bi trebalo doći do zvaničnom produženja saradnje između TOŠK-a i trenera Remetića.

Ekipa TOŠK-a je do prekida takmičenja bila najveći konkurent Olimpiku u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Tim iz Tešnja je drugi na tabeli sa 31 bodom, šest bodova manje od prvoplasiranog Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi