Velika noć, ludnica na tribinama, a onda je potez tinejdžera izazvao "eksploziju" među navijačima

Slavio se vrijedan trijumf

Velika noć, ludnica na tribinama, a onda je potez tinejdžera izazvao "eksploziju" među navijačima

H. Zilić

U četvrtom kolu Evropa lige Toulouse je napravio iznenađenje i u grupi E u sjajnoj utakmici savladao favorizovani Liverpool rezultatom 3:2 i nakon dugo vremena stigao do jedne velike evropske pobjede.

Bila je to fudbalska noć u ovom francuskom gradu, a aktuelni osvajač Kupa Francuske je ovom pobjedom napravio ogroman korak prema evropskom proljeću.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na stadionu Municipal nastala je totalna ludnica.

Navjerniji navijači francuskog kluba priredili su spektakl na tribinama, a onda atmosferu još više podgrijao golman Guillaume Restes.

Pomenuti čuvar mreže otišao je na tribinu sa navjernijim navijačima Toulousea i poveo navijanje i sigurno pokupio ogromne simpatije navijača.

Oglasi

Inače, Restes ima tek 18 godina i među najmlađim je u ekipi Toulousea, a protiv Liverpoola je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Iako još u tinejdžerskim godinama, čini se da mu klub puno znači i velika je budućnost Toulousea koji bi sigurno u budućnosti mogao dobro zaraditi na ovom mladom golmanu koji je prošao i omladinske kategorije Toulousea.

U narednom kolu Evropa lige, Toulouse na svom terenu dočekuje belgijski Royale Union i ima priliku da kolo prije kraja obezbijedi evropsko proljeće što bi bio rezultat vrijedan pažnje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dodajmo na kraju da Liverpool lider grupe E sa devet osvojenih bodova, Tooulouse ima sedam, Royal Union je na četiri, a LASK Linz ima tri boda, tako da nas do kraja grupne faze u pomeutoj grupi očekuje dosta borbe i dobrog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi