Krajem marta slavili plasman na Mundijal, sada u strahu iščekuju odluku FIFA-e

Tunisu prijeti izbacivanje

Krajem marta slavili plasman na Mundijal, sada u strahu iščekuju odluku FIFA-e

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Tunisa izborila je plasman na Mundijal u Katar, ali i dalje nije isključeno da ostane bez nastupa na toliko željenom prvenstvu.

Tunis je u martu protiv Malija u baražu čekirao kartu za Katar, ali u posljednje vrijeme internetom kruže glasine o diskvalifikaciji tuniske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, što je itekako zabrinulu sve u toj sjevenroafričkoj zemlji.

Sve je počelo zbog skandala o namještanju utakmica, što je stvorilo tenzije unutar samog saveza te zemlje, a FIFA bi, u slučaju da stvari odu predaleko, mogla da donese odluku o izbacivanju Tunisa sa SP-a.

U slučaju da Tunis ostane bez Mundijala, priliku da zaigra na SP-u dobila bi Nigerija, jer ima najbolji plasman na FIFA rang listi meču afričkim reprezentacijama koje nisu uspjele izboriti odlazak na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tunis je smješten u grupu D sa Francuskom, Australijom i Danskom.

Top Komentari

SeoRusilac
Ko će uletiti umjesto njih
3 1
DadiG
Pa kako sada Nigerija kada je bila Italija aktuelna zbog problema sa nekom reprezentacijom is Sjeverne ili Južne Amerike? Tada je bilo najbolje rangirana reprezentacija svijeta a sada Afrike. Kako bi bilo fino da nam sport sport to objasni. Ali kako sami rekoše, “internetom kruže glasine “ i to je domet ovog portala. Meni šega kada ovaj portal postavi “mediji spekulišu”.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi