Turci dočekani na Islandu s četkom za WC šolju, a zbog toga se oglasio i Erdogan

Diplomatski "rat"

Turci dočekani na Islandu s četkom za WC šolju, a zbog toga se oglasio i Erdogan

Endin Čaušević

Pravi haos dešavao se na aerodromu u islandskom Keglaviku kada je doputovala reprezentacija Turske.

Turska igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda, a "dobrodošlicu" na aerodromu sigurno neće zaboraviti. Prvo je napadač Burak Yilmaz objavio da su čekali čak tri sata i imali nevjerovatne kontrole.

No, pravi haos nastao je kada je izjavu davao Emre Belezoglu jer je jedan od islandskih novinara ispred njega stavio četku za WC šolju. Zbog svega je nastao veliki problem koji bi mogao narušiti diplomatske odnose Turske i Islanda.

Ovakav gest na islandskom aerodromu zasmetao je žestoko i turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu koji se također javno oglasio.

"Nedostatak poštovanja prema našoj nacionalnoj ekipi na Islandu je neprihvatljiv", poručio je Erdogan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Islandski novinar vjerovatno nije ni svjestan kakvu lavinu je pokrenuo, a Turci preko toga neće lako preći. Pojedini čak su najavili paklen doček za reprezetaciju Islanda kada se utakmica bude igrala u Turskoj.

Top Komentari

KRKAN
DIKTATOR SE ODMAH JAVLJA
2 12
malcolmX
Bolje im je i da neidu na revanš
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi