Velež nakon preokreta slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja

Vrijedna tri boda za Rođene

Velež nakon preokreta slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su nakon preokreta pobijedili u gostima ekipu Tuzla Cityja sa 3:1 u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je prvu šansu imao već u drugoj minuti kada je Ramić pokušao sa nekih 20-tak metara, ali je Bogdanović bio siguran. No, deset minuta kasnije domaći tim je uspio da dođe do prednosti.

Nakon prekida je nastala gužva u petercu gostiju, prvo je Zvonić izbio loptu s gol linije, ali je na nju natrčao Dejan Maksimović koji ju je zakucao u mrežu mostarskog kluba za 1:0.

Velež je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje. U 20. minuti Mulić je šutirao iz teške pozicije, no Fejzić odlično brani. Osam minuta kasnije uzvratio je i domaći tim. Nakon kornera lopta dolazi do Karjaševića koji je odlično šutirao, ali prečka spašava goste.

Rođeni su u 34. minuti kaznili Tuzla City za ovaj promašaj i uspjeli da poravnaju na 1:1. Visoki Mulić je loptu spusio za potpunog samog Osmića koji je proslijeđuje do Radovca, a ovaj je hladnokrvno posprema u mrežu Fejzića.

Igrači Tuzla Cityja su u 38. minuti tražili penal nakon što je pao Maksimović, ali je Peljto odmahnuo rukama. U prvom dijelu vidjeli smo još dobru šansu za goste kada je Mulić pokušao glavom, ali je ostalo 1:1.

Velež je bolje otvorio drugo poluvrijeme i uspio da dođe do preokreta u 53. minuti. Sjajan gol iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara postigao je Mulić za veliko slavlje igrača gostujućeg tima.

Gosti su mogli sve završiti u 77. minuti kada smo vidjeli veliku gužvu ispred gola Tuzla Cityja. Prvo je Pršeš šutirao nakon oklijevanja, izblokiran je. Nastavljen je napad gostiju, isti igrač je centrirao, a Ovčina je atraktivno šutirao makazicama pored gola.

Velež je u sudijskoj nadoknadi uspio da dođe i do trećeg gola. Fejzić je uspio da odbrani udarac Radovca, ali na odbijenu loptu natrčao je Cvijanović koji je tako postavio konačnih 3:1 za Velež.

Premijer liga, 17. kolo:

Tuzla City - Velež 1:3 (Maksimović 12'/Osmić 34', Mulić 53', Cvijanović 90+')

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević, Rugašević, Ramić, Džafić, Nikolić, Nukić, Doffo, Morris, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Ferreyra, Vehabović, Radovac, Mulić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Gdje su Mig Mig i ostali kriticari. Bravo Velez, danas 3 zasluzena boda.
9 1
MUSVDG bravo Rođeni ?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi