U Zagrebu obavljeni razgovori sa Prosinečkim
U proteklom periodu Prosinečki je pregovarao s nekoliko klubova, kao i sa Nogometnim savezom Slovenije. (Foto: faH)

Veliki Žuti potvrdio za SportSport.ba

U Zagrebu obavljeni razgovori sa Prosinečkim

Predstavnici N/FSBiH jučer su u Zagrebu razgovarali sa Robertom Prosinečkim oko preuzimanja nogometne reprezentacije naše zemlje.

Iako je Prosinečki nakon avanture u Azerbejdžanu izjavio kako nema namjeru raditi na području bivše Jugoslavije, njegov stav su očito smekšali uporni pozivi iz Sarajeva i veliki Žuti se ponovo našao u igri za preuzimanje Zmajeva.

Članovi Komisije za izbor novog selektora Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović su u hrvatskoj prijestolnici već obavili razgovore sa Prosinečkim, što je i on sam potvrdio u kratkoj izjavi za SportSport.ba.

"Misimović i Kajtaz su bili jučer u Zagrebu i obavili smo jedan dobar razgovor. Ja sam iznio svoju viziju, oni meni svoju, a na kraju ćemo vidjeti da li će šta biti od cijele priče. U svakom slučaju, u konkurenciji sam za novog selektora", kazao nam je legendarni Prosinečki.

U proteklom periodu Prosinečki je pregovarao i s nekoliko klubova, kao i dužnosnicima Nogometnog saveza Slovenije, no do dogovora nije došlo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Prosinečki je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik bivšeg selektora Hrvatske Slavena Bilića (2006. - 2010.), a nastavio kao strateg Crvene Zvezde (2010. - 2012.), turskog Kayserispora (2012. - 2013.) te naposljetku azerbajdžanske izabrane vrste (2014. - 2017.).

Top Komentari

Josip Domorocki
Nezaboravni novembar 2017...prvo genocidas Mladic i tzv rs popusise dooobro pa Zeljo rasturi one lavornjace pa onda fasisti i koljaci iz ercegovine dobise po pi.ki u Hagu a evo i Prosinecki izgleda ce biti nas selektor.....ja ljepote...!!
12 5
Real-an
Sljedeci naslov"Breaking news Prosinecki postaje selektor BiH u decembru!"
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi