Fabio Cannavaro preuzeo klub u Seriji A
FOTO: EPA

Prihvatio se teškog izazova

Fabio Cannavaro preuzeo klub u Seriji A

Haris Zilić

Bivši osvajač Zlatne lopte iz 2006. godine legendarni Fabio Cannavaro (50) dobio je posao u Seriji A u finišu tekuće sezone.

Cannavaro će preuzeti tim Udinesea, potpisao je ugovor do juna 2024. godine, a tm iz Udina će pokušati spasiti ispadanja u Seriju B.

Ovo će za Cannavara biti drugi samostalni posao u Evropi, ali i Italiji jer je ranije vodio i Benevento.

Trenersku karijeru je počeo 2013. godine u UAE u ekipi Al-Ahlija, nakon toga je vodio Evergande u Kini, Al Nassr u Saudijskoj Arabiji, Quanijan u kini, a bio je i dio stručnog štana fudbalske reprezentacije Kine.

Ispred sebe sada ima zanimljiv izazov u Seriji A, a klub iz Udina u slučaju ispunjenja cilaj planirali produžiti ugovor sa legendarnim Italijanom.

Oglasi

Udinese ima pomalo čudnu sezonu u Seriji A.

Upsiali su samo četiri trijumfa i to protiv ekipa iz samog vrha, savladali su Milan, juventus, Bolognu i Lazio i proed toga imaju čak 16 remija.

Trenutno je Udinese na 17. poziciji sa 28 bodova, poziciju iznad opasne zone, ali isti boroj bodova kao Forisnone koji je na 18. mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi izazov za Cannavara će biti već za vikend i to će biti teška utakmica jer u goste dolazi ekipa Rome.

Do kraja Serije A je pet kola, s tim da Udinese ima meč manje, dakle šest utakmica će imati Cannavaro da proba ostaviti Udinese u društvu najboljih i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi