Ljetos ponizili Srbina, a on sinoć dočekao osvetu: Zna se kome je Samardžić posvetio proslavu gola

Sve na kraju dođe na svoje

Ljetos ponizili Srbina, a on sinoć dočekao osvetu: Zna se kome je Samardžić posvetio proslavu gola

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Lazar Samardžić sinoć je postigao pogodak u porazu Udinesea protiv Intera (1:2), a svi su vidjeli kako je mladi veznjak proslavio gol protiv kluba koji ga je ponizio u ljetnom prelaznom roku.

Inter je sinoć u Udinama slavio nakon preokreta sa 2:1 i to pogotkom u posljednjim sekundama utakmice, te se nalazi sve bliže osvajanju titule prvaka Italije.

Gosti s Meazze se nisu previše proslavili svojom igrom u sinoćnjem susretu, ali sigurno da je za Simonea Inzaghija najvažnije da se njegova ekipa s tri boda vratila u Milano.

U centru pažnje sinoćnjeg meča u Udinama našao se i reprezentativac Srbije, Lazar Samardžić, koji je u finišu prvog poluvremena doveo Udinese u vodstvo od 1:0 kada je postigao vjerovatno jedan od najčudnijih golova u karijeri.

Samardžić je imao namjeru da loptu uputi u peterac Intera, te uopšte nije lako udario loptu, ali na iznenađenje svih ona je na kraju završila u golu Yanna Sommera.

Oglasi

Za Srbina ovo je bio poseban pogodak jer je zatresao mrežu kluba koji ga je propisno ponizio u ljetnom prelaznom roku. Poznato je da je Samardžić trebao da potpiše za Inter, te je čak prošao ljekarske preglede, a onda je sve propalo u zadnji čas.

Zbog neuspjelog transfera optužili su njegovog oca Mladena, a Samardžić se nakon svega morao vratiti u Udine iako je već sve skoro bilo završeno.

Koliko je ovaj pogodak značio mladom igraču Udinesea najbolje se vidjelo tokom njegove proslave. On nije previše euforično slavio, ali svi su vidjeli kada je rukama pokazivao na sebe aludirajući na to šta je Inter izgubio odlukom da odustane od transfera.

Pogodak Samardžića, ali i njegovu proslavu istog koja je bila posvećena čelnicima Intera možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

I pored svega što se ovog veznjaku izdešavalo prošlog ljeta on je uspio nekako psihički da se oporavi i posveti samo fudbalu. I ove sezone je jedan od ponajboljih igrača Udinesea i neće biti čudo ako na ljeto napusti ovaj klub.

Već se neko vrijeme u italijanskim medijima špekuliše da će Samardžić napustiti Udine na ljeto, a ozbiljan interes za njega pokazali su Napoli i Juventus s kojima reprezentativac Srbije već vodi pregovore, te prema posljednjim informacijama bliži je prelasku u Staru damu.

U Interu sigurno itekako žale što nisu angažovali Samardžića kada su sve već imali dogovoreno jer je on i ove sezone pokazao o kakvom potencijalu je riječ.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 22-godišnji veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone za Udinese odigrao 27 utakmica u Seriji A i uspio je zabiti četiri gola i dodati još dvije asistencije.

Samardžić je inače ponikao u dresu berlinske Herthe, a u Udinese stigao je na ljeto 2021. godine za tri miliona eura iz Leipziga. Iako je prošao sve omladinske selekcije Njemačke na kraju je odlučio da igra za Srbiju, a za A tim Orlova debitovao je prije godinu dana i već je odigrao sedam utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Zalutale lopta u gol. Koliko je dao on golova u Seriji A.
0 0
Interista
Bas tako, njegov otac je kriv jer je htio da opljačka inter, pohlepnost nije nikad dobra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi