UEFA objavila finaliste Lige prvaka, pa se brzo "izvadila"

Inter i...

UEFA objavila finaliste Lige prvaka, pa se brzo "izvadila"

Edmir Škorić

U 21 sat odigraće se uzvrat drugog polufinalnog para između Manchester Cityja i Real Madrida, ali UEFA je dva sata ranije objavila ime pobjednika.

Nakon što je Inter sinoć ovjerio plasman u finale pobijedivši dva puta ekipu Milana, sada se čeka drugi putnik u Istanbul, a to će biti City ili Real.

Duel ovih timova odigran u Madridu prošle sedmice završio je rezultatom 1:1, pa nas očekuje neizvjsetan duel na Etihadu gdje je realno teško predvidjeti ko će u finale.

I dok se širom svijeta s nestrpljenjem čeka 21 sati i početak nogometnog spektakla, UEFA je na Twitteru stavila objavu kako bi u vidu nagradne igre počastila neke fanove odlaskom na veliko finale u Istanbul.

"Finalisti su potvrđeni i scena je postavljena. Odgovorite tačno na 5 pitanja za priliku da odete u Istanbul!", objavila je UEFA, te najavila duel Real Madrida i Intera.

Barem pola sata nije bilo reakcije, no onda se neko iz Evropske nogometne federacije sjetio da je napravljen lapsus, pa je objava uklonjena, no naravno uvijek postoji screenshot kao dokaz...

Oglasi

Uslijedili su razni komentari, pa mnogi smatraju da je UEFA "počela besramno i prije utakmice objavljivati pobjednika".

"Pa logično, Real Madrid je u finalu, bez obzira na sve. Ipak to UEFA želi", stoji u jednom od komentara.

Ipak, jasno je da će se prava borba voditi na terenu i da će na kraju u finale ekipa koja više zasluži, a reklo bi se da su šanse poprilično jednake iako kladionice favoritom smatraju ekipu Pepa Guardiole.

Susret na Etihadu mnogi smatraju finalem prije finala jer su upravo Manchester City i Real Madrid vidjeli kao dva najozbiljnija kandidata za osvajanje Lige prvaka.

Oglasi

Sve navedeno garantuje 90 minuta uzbuđenja, a možda i više ako i večeras bude remi. Podsjetimo ne važi pravilo gola u gostima.

SASTAVI:

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Ruben Dias, Stones, Gundogan, Haaland, Grealish, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Akanji.

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Alaba, Kroos, Benzema, Modrić, Camavinga, Vlverde, Vinicus Junior, Rodrygo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvote za spektakl na Etihadu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi