Upaljeni alarmi u federalnom prvoligašu: Situacija nije dobra, ali ništa nije izgubljeno"

Nadaju se u subotu prvoj pobjedi

Upaljeni alarmi u federalnom prvoligašu: Situacija nije dobra, ali ništa nije izgubljeno"

S. Mlaćo

Novi Travnik još uvijek ne zna za pobjedu u Prvoj ligi FBiH. Deset kola je iza nas, a Novotravničani i pored nekoliko veoma dobrih partija, nisu osjetili slast pobjede. 

Na posljednjem su mjestu sa samo četiri boda. Tim povodom jučer su u ovom klubu održali sjednicu Upravnog odbora na kojoj je rezimiran dosadašnji dio sezone, igre kluba, te planovi za naredni period.

Saopštenjem za javnost NK Novi Travnik prenosimo u cjelosti:

"Na redovitoj sjednici Upravnog odbora NK Novi Travnik koji je zasjedao 17.10.2018. godine razmatrana je trenutna situacija oko kluba koja trenutno u najmanju ruku nije zavidna.

NK Novi Travnik se nalazi na posljednjem mjestu Prve lige Federacije sa osvojena čeiri boda iz dosadašnjih 10 kola sa čime ne može biti nitko zadovoljan i doveden je u pitanje opstanak u Prvoj ligi već u jesenjem dijelu prvenstvu.

Navedena situacija je splet više okolnosti: viši rang natjecanja zašto su potrebna veća finansijska sredstva - odabira pojedinih igrača koji su trebali biti pojačanja u dosadašnjem dijelu nisu dali klubu ono zašto su dovedeni - u svakoj utakmici promašenih nekoliko idealnih prilika i nakon toga primanja golove najčešće svojim greškama - ali isto tako moramo napomenuti da smo imali vrlo težak raspored zadnje četiri utakmice od čega dvije u gostima smo igrali sa ekipama koje su glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta - neke okolnosti koje se valjda dešavaju ekipama koje smatraju malim klubovima.

Bez obzira na sve navedeno uprava je stava da još nije ništa izgubljeno i da klub može opstati u ligi jer je tek 1/3 odigranih utakmica i pred nama je još dosta bodova u igri.

Navedeno je moguće postići samo zajedništvom uprave, igrača i svih koji vole i osjećaju klub kao svoj.

Pozivamo sve naše navijače i sve Novotravničane da podrže klub jer klub Vas treba kako u situacijama kad smo prvi i najbolji (prošla godina) tako i sad kad nam se događa rezultatska kriza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Već u subotu 20.10.2018. godine od 14:30 sati podržite NK Novi Travnik da upiše prvu pobjedu u ovoj sezoni i osvoji tri boda".

Novi Travnik će u subotu na svom terenu ugostiti NK Bratstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi