Ibišević: Nije bilo dogovora sa FK Sarajevo, želim u budućnosti pomoći reprezentaciji

Trenutno boravi u našem glavnom gradu

Ibišević: Nije bilo dogovora sa FK Sarajevo, želim u budućnosti pomoći reprezentaciji · Intervju

H. Zilić

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević trenutno boravi u Bosni i Hercegovini u našem glavnom gradu, Sarajevu.

Naš napadač je danas organizovao druženje sa novinarima u hotelu Hills na Ilidži, gdje je odgovarao na pitanja medija vezano za trenutnu situaciju u bh. fudbalu, reprezentaciji, o svojim planovima u budućnosti, ali i o eventualnom angažmanu u FK Sarajevo.

Popularni "Vedator" je u razgovoru za SportSport.ba dao zanimljive odgovore na pomenuta pitanja.

Razgovor smo započeli pitanjem o njegovom eventualnom angažmanu u FK Sarajevo, tačnije da li možda sebe u zalasku karijere vidi na terenima u PLBiH?

"Nije realna opcija da zaigram u PLBiH. Nije bilo dogovora sa FK Sarajevo", odgovorio je Ibišević na početku našeg razgovora.

Reprezentacija BiH kreće u novi ciklus kvalifikacija, a Ibišević je mišljenja da se trebaju poklopiti mnoge stvari da opet odemo na veliko takmičenje.

Oglasi

"Mala smo država, mali smo i sportski. Mislim da treba se poklopiti više stvari. Dobra ekipa, pozitivna amosfera. Treba i faktora sreće, to je jako bitno. Gledajući racionalno, nemamo izgledne šanse. Mi smo osuđeni na to da napravimo rezultat izvan svojih mogućnosti. Mi ne možemo nikad biti favoriti. To nismo mi. Nikad ne smijemo ići u kvalifikacije bez jasnog cilja. Ako nemamo cilj ne treba ni da igramo kvalifikacije."

Ibišević ne krije želju da u budućnosti pomogne reprezentaciji na neki drugi način.

"U doglednoj budućnosti volio bih da pomognem reprezentaciji, kroz neku drugu funkciju. Vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti."

Trenerski poziv?

"Nije za to momenat trenutno, ali sigurno u skorijoj budućnosti želim da se okušam u trenerskom poslu."

Oglasi

Komentar na PLBiH?

"Slabije pratim PLBiH, ali činjenica da još nismo otišli u grupnu fazu Evropske lige dovoljno govori. Mislim da nažalost nemamo taj sistem. Nismo dio globalne fudbalske priče. Imamo rudnik taletovanih fudbalera, nemamo sistema."

Bez iskoraka u Evropi nema nekog napredovanja.

"Sarajevo igra najbolje, najkonstantnije. Prodali su neke bitne igrače. Ne znam koliko će moći da nadomjeste. Po meni, dok god se ne napravi iskorak u Evropi, to je nije to."

O nastavku karijere nakon raskida sa Schalkeom?

"Bilo je ponuda nakon prekida sa Schalkeom. Obavio sam neke razgovore, ali nismo se konkretno dogovorili. Mislim da igrački mogu još ponuditi."

Da li je prerano bio oproštaj od reprezentacije?

"Mislim da je to bila prava odluka u tom trenutku. Kao stariji igrač, osjetio sam da je vrijeme da pružim priliku i prostor mlađim igračima."

Top Komentari

Alemka3012
Pa nije idiot da igra za papke s butmira hahaha gdje će tamo fuj jbte tito zna se gdje se legende vracaju i gdje dolaze oj cuj sarajevo hahahahaa frajer se s**** kad su mu postavili pitanje trazio skrivenu kameru
2 14
Rajvosa2019
Vedator bi naravno bio zelja svih navijaca FKS , sa njim bi mislim napokon otisli u grupnu fazu EL - nazalost ova prica sa Vedom je samo jedan od neostvarenih snova
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti