Olimpik nemoćan u Mostaru: Velež nastavio sa fantastičnim igrama

Olimpik nemoćan u Mostaru: Velež nastavio sa fantastičnim igrama

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru pobijedio Olimpik rezultatom 2:0.

Nakon nešto mirnijeg uvoda u meč gosti su prvi zaprijetili i to u 12. minuti. Šišić šutira iz teške pozicije, ali pravo u Bogdanovića. Zatim je i Handžić pokušao za goste, nije bio precizan.

Velež je potom preuzeo terensku nadmoć. Brandao u 25. minuti dobro šutira, Hadžić brani, kao i pet minuta kasnije kada pokušava Mulić.

U 37. minuti meča dvije dobre šanse za domaće. Cvijanovićev udarac je blokiran, a u nastavku akcije Pršeš prebacuje gol gostiju.

Ipak, samo minut kasnije Rođeni su poveli. Vehabović ubacuje, a Fejsal Mulić pogađa za 1:0. Pogodak je prvobitno poništen, ali ga je kasnije arbitar Jelić priznao nakon konsultacije sa pomoćnikom i domaći na odmor odlaze vodstvom od 1:0.

Velež je u nastavku potpuno kontrolisao meč, ali su gosti prvi imali veliku šansu. U 58. minuti Šišić šutira, a lopta odlazi tik pored gola domaćeg tima.

Rođeni su napadali iz minuta u minut, a upornost im se isplatila u 66. minuti. Nakon prekida lopta dolazi do Obrena Cvijanovića, a ovaj fantastično pogađa same rašlje gola gostiju za prednost od 2:0.

Do kraja meča Velež je bez većih problema uspio da sačuva prednost i došao je do tri boda i Rođenima sigurno rastu ambicije.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Velež - Olimpik 2:0

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Vehabović, Brandao, Radovac, Mulić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, K. Handžić, Lekanić, Dujmović, Šišić

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starmo1922
Odlicna utakmica Rođenih,samo tako nastavite!! MUSVDG⚜
6 1
Haroni
Teže od očekivanog, ali bodovi ostaju u Mostaru. Idemo Rodjeni!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi