Vico Zeljković nagrađen važnom pozicijom u UEFA

Izvršni komitet odlučio

Vico Zeljković nagrađen važnom pozicijom u UEFA

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković imenovan je za potpredsjednika UEFA komiteta nacionalnih asocijacija i tu će dužnost obavljati u naredne četiri godine.

Izvršni komitet Evropske fudbalske federacije (UEFA) imenovao je predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za potpredsjednika Komiteta nacionalnih asocijacija.

Predsjednik FSBiH će u ovoj ulozi biti u naredne četiri godine, a Zeljković ističe zadovoljstvo što je dobio tako bitnu ulogu u UEFA.

"Iskreno se zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i Izvršnom komitetu UEFA na ukazanom povjerenju. Čast i zadovoljstvo je biti dijelom uspješnog tima koji već dugi niz godina pomjera granice izvrsnosti u radu"

"Uloga predsjednika Čeferina u razvoju fudbala u Evropi je jako velika. Napredak je vidljiv, što evidentno pokazuju rezultati koje je UEFA ostvarila u zadnjem desetljeću. Podrška iz UEFA-e na realizaciji infrastrukturnih projekata u našoj zemlji je ogromna.

Oglasi

To se može vidjeti izgradnjom novih pet terena sa hibridnom travom koji su do sada urađeni u okviru projekta „Potpune rekonstrukcije glavnih terena premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini.

Ovaj projekat je kapital za budućnost, jer bez dobrih terena teško da bismo mogli nastaviti pratiti moderne trendove i savremene tokove fudbalske igre.

Moje učešće u radu ovog Komiteta je prepoznato, jer sam u prethodnom mandatu želio da nivo aktivnosti podignemo na viši nivo direktnom implementacijom projekata u zemljama cijelog regiona. Mjesto potpredsjednika ovog Komiteta je velika čast, ali i obaveza, koju ću obnašati u punom kapacitetu", poruka je predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zeljković i Čeferin očigledno veoma uspješno sarađuju i predsjednik FSBiH je nagrađen za vjernost prvom čovjeku UEFA.

Top Komentari

user1675926959
Kakav god Vico bio uradio je za klubove i repku više nego svi prethodnici zajedno Sjetimo se Muniba,Pašalića,Begića,Pušine ,Kurrša,Diminkovića.....
4 1
Mowzilla
Vico je Ceferinu pickousta pusikurcina...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti