Napolitanci zabrinuti: Šta se dešava sa Victorom Osimhenom?
FOTO: EPA

Napadač nije stigao u klub

Napolitanci zabrinuti: Šta se dešava sa Victorom Osimhenom?

Haris Zilić

U nedjelju je završen Afrički kup nacija, a do titule je došla reprezentacije domačina Obale Slonovače koja je u finalu nakon preokreta rezultatom 2:1 savladala Nigeriju u fenomenalnoj utakmici.

Evropski klubovi nisu baš "simpatizeri" Afričkog kupa nacija jer sredinom sezone moraju puštati fudbalere sa reprezentacijama.

To stvori dosta briga i neizvjesnosti, a prvi koji su ove godine osjetili žestok ritam su u Liverpoolu jer se Mohamed Salah povriejdio u drugom ssuretu grupne faze za selekciju Egipta.

Zabrinutost je i u redovima Napolija, obzirom da se Victor Osimhen još nije vratio na jug Italije.

Osimhen je igrao finale sa svojom Nigerijom, a dva dana nakon finala on je sa reprezentacijom otišao u Lagos, glavni grad Nigerije.

Oglasi

U Napoliju ne znaju šta se dešava, a italijanski mediji prenose vijest da se Osimhen nije javio nikom iz kluba i da nije riječ o povredi.

Ranije se znalo dešavati da igrači po završetku reprezentativnih obaveza dobiju nekoliko dana odmora, ali obično se jave u klubove.

Osimhen je još u Nigeriji i niko ne zna kada bi mogao nazad u Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji na Čizmi također špekulišu da bi do petka mogao biti u Napulju, obzirom da Napolitance za vikend očekuje prvenstveni duel protiv Genoe koji je na rasporedu u subotu 17. februara s početkom u 15 sati.

Napadač Npapolija je vjerovatno razočaran što Nigerija nije došla do kontinentalne titule, ali vremena za tugu nema, Napolitance već naredne sedmice očekuje i prvi duel osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi