Tri velikana se bore za Osimhena - njegova želja je jasna

Spremni su da ga plate preko 100 miliona

Tri velikana se bore za Osimhena - njegova želja je jasna

Edmir Škorić

Reprezentativcu Nigerije želja je da igra u Engleskoj, a sve je izvjesnije da će mu se ona uskoro i ostvariti.

Osimhen je bio najbolji strijelac Serije A i vodio je Napoli do prve titule u Italiji nakon više od tri decenije čekanja, a sada je spreman da napravi novi veliki korak u karijeri.

Bivši napadač Lillea postao je meta evropskih velikana iz nekoliko najjačih liga, a navodno se sada vodi bitka između tri tima iz engleske Premier lige.

Manchester United, Chelsea i Liverpool su timovi koji su krenuli u borbu za njegov potpis i vjeruje se da će u jednom od njih Osimhen na kraju i završiti.

U šampionskoj sezoni Napolija je blistao sa 31 golom na 39 utakmica. Zbog toga je bio i na meti Bayerna, ali čini se da su Bavarci sada svu pažnju usmjerili na Harryja Kanea.

Također, nedavno se spominjao kao prva opcija PSG-u ukoliko Kylian Mbappe zaista ovog ljeta ode u Real Madrid. Interesantno da Napoli traži čak 150 miliona eura za svoju veliku zvijezdu.

Kao što je poznato, Osimhen ima načelni dogovor da produži ugovor na još dvije sezone, međutim, predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis, izjavio je da bi ga pustio da ode ovo ljeto ako dođe "velika ponuda".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski stručnjak za transfere Alfredo Pedulla tvrdi kako je PSG spreman ponuditi 150 miliona eura čime bi postao glavni kupac za sjajnog napadača jer engleski timovi ne žele da idu preko 100 miliona, ali ide im u prilog svakako želja igrača da karijeru nastavi u Premier ligi.

Osimhen je prije Napolija igrao za Lille, Charlerori i Wolfsburg, te je definitivno pokazao da je jedan od najboljih napadača u Evropi u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi