Rudi Garcia novi trener Napolija
FOTO: EPA

Posao zaključen

Rudi Garcia novi trener Napolija

H. Zilić

Aktuelni prvaci Italije ekipa Napolija danas je dobila novog stručnjaka koji će na klupi zamijeniti Luicana Spallettija.

Napolitance preuzima 59-godišnji Rudi Garcia koji dolazi iz redova Al Nassr s kojim nije uspio doći do titule prvaka u Saudijskoj Arabij iako je ekipa dovela na polusezoni Cristiana Ronalda.

Pomenuti stručnjak je bio među glavnim kandidatima za klupu tima sa juga Italije, a večeras je došla i zvnaična potvrda.

Za Garciju ovo neće biti prvi trenerski posao na Čizmi jer je ranije vodio Romu.

Oglasi

Pored Rome veoma uspješnu trenersku karijeru je gradio u Francuskoj gdje se istakao kao trener Lillea, Marseillea i Lyona. Na početku je vodio Corbell, zatim St. Etienne, Dijon, Le Mans.

Garcia ima ispred sebe veoma težak zadatak. Napolitanci brane titulu u Italiji, a navijači će sigurno sada htjeti i neki evropski iskorak jer će apetiti narasti.

Pored navedenog Garica tokom ljeta mora složiti tim pažljivo.

Vjerovatno će biti odlazaka iz Napolija i u klubu moraju dobro razmisliti kakve igrače dovode kao zamjene.

Napoli je sada aktuelni prvak Italije i sigurno će se pratiti svaki korak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi trener bi prozivku pred novu sezonu trebao obaviti početkom jula, a sredinom jula Napolitanci će krenuti i sa prvim prijateljskim susretima kao zagrijavanje za novu sezonu.

Top Komentari

HarisADP
Zalosno, jadno i sramno!!! Oduvijek sam bio uz de Laurentiisa jer nikad nije pravio od napolija fudbalsku fabriku - nije trpao oare u dzep, kad bi god prodao igrace potrosio bi lovu na tim. Medjutim nakon korone, novi de Laurentiis. Sad je poceo da trpa pare u dzep, samim tim ne podržavam ga vise. Ok sto je proslo ljeto raspustio tim, međutim ova sramota sa spaletijem je neoprostiva. Ne dati covjeku vecu platu, sebe oholo dici u nebesa, ma fuj. Jos ta oholost i dozanje samog sebe, jadno. Naravno da nisam ni ocekivao da dodje dobar trener, ovo je ono bas sto sam i ocekivao... E sad ce napoli da tone i tone. Do sad je isao ka vrhu, sad ce ka dnu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi