Vilenjaci slavili u Wiganu

Premier liga, zaostali susret

Vilenjaci slavili u Wiganu

Edmir Škorić

U zaostalom susretu 21. kola engleske Premier lige, Aston Villa je kao gost slavila protiv Wigana.

Wigan je pokušao izvući povoljan rezultat za mirniji nastavak prvenstva, obzirom da trenutno zauzimaju petnaesto mjesto, dok je Villi za cilj izboriti mjesto u Europa ligi naredne godine.

Nije bilo golova nešto više od dvadeset minuta, a onda su se mreže dva puta tresle. Najprije je u 25. minuti Downing s desne strane uputio centaršut u Wiganov prostor, Agbonlahor traljavo glavom šutirao, a nes(p)retni McCarthy sa svega pet metara nogom loptu poslao iza leđa Kirklanda, svog golmana.

Ipak, Wigan uspijeva izjednačiti samo minut kasnije. N'Zogbia je oštro izveo slobodni udarac s desne strane, Caldwell neometnao sa ruba peterca glavom zatresao mrežu gostiju.

Gosti iz Birminghama sredinom drugog poluvremena postižu pobjedonosni pogodak. James Milner je ovaj put matirao Kirklanda. Poslije jednog kornera gostiju, lopta je došla do Milnera, koji sa nekih 23 metra šutira po sredini gola, loptu do mreže niko nije zaustavio i Aston Villa je došla do zaslužene pobjede.

Premier liga, 21. kolo:
Wigan - Aston Villa (Caldwell 27/ McCarthy 25 - autogol, Milner 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.